Local

Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale în județ. S-au împărțit amenzi usturătoare!

Publicat: 15 sept. 2021
Polițiștii din Iași în timpul unor controale în trafic
Polițiștii au acționat în județul Iași pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice

Polițiștii ieșeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 180 de sancțiuni contravenționale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni.

Polițiștii au acționat la nivelul județului Iași pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 8 acțiuni și s-a intervenit la 95 de evenimente, dintre care 86 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 34 de infracțiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 186 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 56.845 de lei. Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Ieșene. Astfel, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație. Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

De exemplu, polițiștii Postului de Poliție Grajduri au depistat în trafic, pe raza localității Grajduri, un bărbat de 34 ani care conducea un auto, deși nu ar deține permis de conducere. La controlul documentelor, acesta le-a comunicat polițiștilor că nu are permisul de conducere asupra sa, însă, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Controale în mai multe zone ale județului

Zilele trecute Polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au acționat pe raza comunelor Miroslava, Horlești, Voinești, Țibana, Țibănești, Tansa și Dagâța pentru prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională. Au fost legitimate 72 de persoane și controlate 43 de autovehicule. Au fost aplicate 29 de sancțiuni contravențiale, dintre care 15 conform OUG nr. 195/2002, 8 conform Legii nr. 61/1991, iar 6 conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 5.040 lei.

Controale au fost efectuate și de polițiștii Poliției Municipiului Pașcani, care au acționat pe raza municipiului Pașcani pentru prevenirea faptelor de natură penală sau contravențională. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravențiale, dintre care 8 conform OUG nr. 195/2002, 1 conform Legii nr. 61/1991, iar 1 conform Legii nr. 55/2020, în valoare totală de 3.290 lei. Spre exemplu, a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991, cu amendă în cuantum de 100 lei, un bărbat care a fost depistat apelând la mila publicului.

Un tânăr s-a ales cu dosar penal

În urma controalelor efectuate, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Târgu-Frumos au depistat un tânăr de 22 ani care conducea un auto având permisul de conducere suspendat. Astfel, la solicitarea documentelor, acesta le-a declarat polițiștilor că nu are asupra sa actul de identitate și permisul de conducere, deoarece le-a uitat acasă.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat pentru 90 de zile. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui auto fără permis de conducere. De asemenea, acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 870 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Adauga un comentariu