Sanatate

Poți face test de sarcină când ești pe ciclu menstrual: Sângerarea apare și în perioada sarcinii

Publicat: 15 nov. 2021
femeie care tine in maini un test de sarcina
Poți să faci test de sarcină când ești pe ciclu menstrual

Poți face test de sarcină când ești pe ciclu menstrual deoarece menstruația nu influențează rezultatul testului. În timpul acestei perioade, cantitatea de HCG (Gonadotropina corionică umană) este neschimbată, acest hormon fiind secretat atunci când în corpul femeii încep unele schimbări specifice unei sarcini. Hormonul poate fi detectat și după primele șase zile de la concepere.

De cele mai multe ori, prezența menstruației indică lipsa unei sarcini. Însă, există cazuri în care regula nu este valabilă. Unele femei pot sângera asemănător menstruației chiar și în perioada sarcinii. Acesta poate fi un efect provocat de schimbările ce au loc în corpul femeii. Din acest motiv, efectuarea unui test de sarcină în perioada eliminărilor de sânge asemănătoare ciclului menstrual este bine venit.

femeie care priveste ingandurat un test de sarcina
Prezența menstruației indică lipsa unei sarcini

Poți să faci test de sarcină când ești pe ciclu: O menstruație normală nu poate apărea în perioada sarcinii

O sângerare poate fi cauzată de implantarea sarcinii. Aceasta își face simțită prezența nu doar prin grețuri sau stare de oboseală, eliminările de sânge pot scoate în evidență această schimbare a corpului. O menstruație normală, conform specialiștilor, nu poate apărea dacă ești însărcinată deoarece nu mai este eliminat ovulul de la nivelul ovarelor.

O sarcină își poate face simțită prezența prin câteva picături de sânge în primele două săptămâni după concepere. Astfel, dacă vrei să efectuezi un test de sarcină în perioada ciclului poți să o faci, astfel reușind să identifici dacă ești pe ciclu sau ai o sângerare provocată de sarcină.

femeie care tine un test de sarcina la nivelul buricului
O sângerare poate fi cauzată de implantarea sarcinii

De asemenea, o sângerare care te poate duce cu gândul la menstruație poate fi provocată de acte sexuale sau controale ginecologice.

Dacă vrei să faci un test de sarcină în timpul menstruației, acesta va ieși negativ întrucât nu este posibil ca un ovul să fie eliminat atunci când ești însărcinată. În cazul în care testul de sarcină este pozitiv și tu prezinți anumite sângerări asemănătoare menstruației, trebuie să contactezi un medic specialist pentru a verifica din ce cauză au apărut acestea.

Pentru a diferenția o menstruație și o eliminare de sânge trebuie să te uiți la culoare. De obicei, sângerările din timpul sarcinii sunt de culoare mai deschisă, cantitatea fiind mai mică și nefiind însoțite de dureri abdominale.

femeie care efectueaza un test de sarcina
Testele de sarcină sunt sigure în proporție de 97%

Există posibilitatea ca testul să fie pozitiv în timpul menstruației

Testele de sarcină sunt sigure în proporție de 97%, dar există situații în care acesta să prezinte un rezultat fals. Alerta este provocată de faptul că testul nu a fost efectuat corespunzător instrucțiunilor.

De cele mai multe ori, unele femei verifică prea devreme rezultatul sau există cazuri în care urina a fost diluată. În cazul în care un test de sarcină nu este efectuat corect poate oferi un rezultat eronat.

Este foarte important să ții cont de faptul că șansele de a rămâne însărcinată există pe toată perioada ciclului menstrual. Astfel, un test efectuat în timpul ciclului menstrual poate fi negativ însă peste 6 zile acesta poate poate indica un rezultat pozitiv. Este dificil să rămâi însărcinată în perioada menstruației, dar nu imposibil. În cazul în care ciclul menstrual nu este regulat, perioada ovulației nu va putea fi determinată.

femeie care tine in maini un test de sarcina
Pentru a obține un rezultat corect trebuie să faci testul de sarcină în prima săptămână după întârzierea menstruației

Cu siguranță poți face test de sarcină când ești pe ciclu menstrual, dar rezultatul acestuia nu va fi plauzibil. Pentru a obține un rezultat corect trebuie să faci testul de sarcină în prima săptămână după întârzierea menstruației. Dacă faci testul prea devreme, există posibilitatea ca ovulul să nu fie implantat, iar placenta să nu fi avut timp să producă HCG.

Adauga un comentariu