Sanatate

Prepară acasă acest sirop tuse seacă copii. Efectele nu întârzie să apară!

Publicat: 27 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prepară acasă acest sirop tuse seacă copii. Efectele nu întârzie să apară
Tusea uscată poate persista săptămâni după ce ați avut o răceală sau gripă

O tuse uscată poate fi cauzată de gripă, răceală, astm, expunerea la fum de țigară și altele. Siropul pentru tuse seacă copii presupune utilizarea de ingrediente naturale cu efecte medicale dovedite. Tusea uscată este cunoscută și sub denumirea de tuse neproductivă. Spre deosebire de tusea umedă și productivă, în cazul celei uscate nu se elimină mucus sau flegmă din plămâni sau căile nazale.

Tusea uscată poate persista săptămâni după ce ați avut o răceală sau gripă. Ea poate fi cauzată și de mai multe afecțiuni, cum ar fi sindromul picăturii postnazale, astmul sau boala de reflux gastroesofagian. De asemenea, poate fi un efect secundar de lungă durată al expunerii la iritanți din mediu, cum ar fi fumul de țigară. Tusea uscată poate fi foarte inconfortabilă și poate apărea atât la copii, cât și la adulți. Există numeroase tratamente clinice pe care le puteți folosi pentru a o ameliora, dar există și remedii la domiciliu care pot fi la fel sau chiar mai eficiente în multe cazuri.

Cum te poate ajuta acest sirop tuse seacă copii

Pentru a face un sirop tuse seacă copii acasă, aveți nevoie de miere. Mierea de hrișcă sau mierea de manuka sunt cele mai bune tipuri de miere de folosit în scopuri medicinale, deoarece au un conținut mai mare de antioxidanți. Dar orice miere va funcționa în acest sirop natural pentru tuse. De asemenea, veți avea nevoie de sucul stors de la două lămâi întregi. Sucul proaspăt de lămâie este mult mai eficient decât cel cumpărat din magazin. Uleiul de măsline din compoziție ajută la protecția și calmarea gâtului inflamat al micuțului și ajută la ameliorarea tusei persistente. De asemena veți mai avea nevoie de o bucată mare de rădăcină proaspătă de ghimbir, și de scorțișoară.

Scorțișoara este bogată în polifenoli antioxidanți și proantocianidine care stimulează imunitatea în mod natural. De asemenea, este plină de proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice. Ghimbirul are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. De asemenea, s-a demonstrat că stimulează sistemul imunitar și ameliorează durerea și disconfortul. Ghimbirul poate fi găsit în multe ceaiuri ca ingredient. De asemenea, puteți prepara ceai de ghimbir din rădăcina de ghimbir, infuzând rădăcina decojită sau tăiată în apă caldă. Adăugarea mierii poate face ceaiul și mai benefic pentru tusea uscată.

Modalitatea de preparare

Pentru a prepara siropul va trebui să pregătiți un borcan mic cu capac de aproximativ 250 ml. Cantitățile ingredientelor sunt de 3/4 cană de miere (miere de Manuka, de salcâm sau miere de hrișcă sunt cele mai bune), 3 linguri de ulei de măsline extra virgin, 1 linguriță de scorțișoară măcinată organică, o bucată de ghimbir proaspăt de aproximativ 5 centimetri, curățat și tăiat în bucăți și sucul a 2 lămâi. Pentru a prepara siropul va trebui să pregătiți un borcan mic cu capac de aproximativ 250 ml.

Curățați și tăiați ghimbirul și stoarceți sucul de lămâie. Adăugați toate ingredientele într-o cratiță mică și gătiți la foc mic, amestecând constant până se combină ingredientele. Turnați siropul de tuse încălzit în borcanul de sticlă. Lăsați-l să se răcească și închideți cu un capac. Încălziți câte o lingură de sirop de tuse la fiecare câteva ore, daca simptomele copilului persistă. Lăsați bucățile de ghimbir în borcan. Acest sirop de tuse devine eficient dacă este lasta să stea câteva zile înainte de a fi utilizat. Poate fi păstrat timp de până la 3 luni în frigider. Acest sirop tuse seacă copii poate fi amestecat cu un blender înainte de a fi refrigerat, dacă doriți să aibă o textură fină.

Adauga un comentariu