National

Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop, despre grâul ucrainean care a fost adus în România, la BZI LIVE: „Până atunci, suntem din nou umiliţi în UE”

Publicat: 21 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației Liviu Marian Pop despre grâul ucrainean care a fost adus în România la BZI LIVE Până atunci suntem din nou umiliţi în UE
Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop

Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop, a abordat subiectul grâului ucrainean care a fost adus în România.

De asemenea, Liviu Marian Pop a punctat și subiectul în care este implicat despre Petre Daea, ministrul Agriculturii, dar și cum a permis România să intre o cantitate foarte mare de grâne din Ucraina.

Liviu Marian Pop la BZI LIVE

Președintele interimar APP România și fost ministru al Educației, Liviu Marian Pop a vorbit la BZI LIVE despre Petre Daea, despre care spune că îi este „milă”, deoarece nu el se ocupă de problema cerealelor ucrainene.

De asemenea președintele interimar APP România susține că pe Nicolae Ciucă nu îl interesează subiectul, deoarece în această perioadă, Ciucă „aleargă după funcţii”.

„În primul rând, mi-e milă de domnul prim-ministru Daea. Mi-e milă pentru că nu era în fişa postului dumnealui să facă acest lucru. În programul de guvernare scrie clar că nu se ocupă de asta. În al doilea rând, nu a luat mandat nici de la guvern, nici de la Parlamentul României, pentru că dacă s-ar fi luat un mandat de către Ministerul Agriculturii să meargă la negocieri, cu siguranţă forţa dansului era mai mare de a negocia acolo.

Domnul Ciucă nu este interesat de subiect, singura dorinţă a domniei sale este să rămână în continuare premier, să vadă cum o face şi dacă nu se poate, să devină preşedintele Senatului, pentru că aleargă după funcţii”, a spus Liviu Marian Pop.

Liviu Marian Pop: „V-aţi sabotat propria agricultură„

Liviu Marian Pop a punctat și faptul că România a permis să intre din Ucraina o canitate de „6 ori mai mare, sau de 160 de ori mai mare” de grâne, în condițiile în care UE nu a aplicat această regulă.

„Vis-à-vis de Ucraina, staţi un pic, pe bună dreptate Polonia şi Bulgaria beneficiază de ajutor mult mai mare decât România. Pentru că balanţa economică pe grâne între Ucraina şi UE este puţin mai mică decât în 2021. Dar între Ucraina şi România este de 16 ori mai mare, sau de 160 de ori mai mare. Adică noi că ţară, am permis să vină mai multe grâne în România, în condiţiile în care UE nu a aplicat această regulă. Şi atunci, clar că şi cei din UE se uită şi zice ‘ staţi băi, fraţilor… păi v-aţi sabotat propria agricultură, iar pe de altă parte, aţi afectat şi alte state din UE în condiţii ciudate”, a spus Liviu Marian Pop.

Liviu Marian Pop: „Sunt detalii pe care va trebui să le aflăm, până atunci, suntem din nou umiliţi în UE”

De asemenea, Liviu Marian Pop susține că prețul grânelor aduse din Ucraina în România este foarte mic, dar în perioada următoare se va afla dacă într-adevăr s-au importat la preţul corect.

„Nu ştim astăzi dacă s-au făcut în condiţii legale aceste importuri, şi până la urma sănătoase. Adică felul în care au fost aceste grâne importate, pentru că preţurile sunt foarte foarte mici şi chestiunea aceasta se va afla în perioada imediat următoare, dacă într-adevăr s-au importat la preţul corect.

Sunt detalii pe care va trebui să le aflăm, până atunci, suntem din nou umiliţi în UE.. Preşedintele statului nu este interesat de acest subiect, are alte priorităţi…”, a spus Liviu Marian Pop.

Comentarii
  • Vrem sa stim cine a permis in tara noastră a romanilor exportul acestui grâu ucrainean Trebuie sa stim este grâu contaminat tratat dupa mucegai de spurcatii ucrainieni , cereale modificate genetic , toate mizeriile Ucrainei intra in Romania tara fara presedinte, fara guvern. Cine a permis intrarea in tara a grâului si semintelor de răpită infestate de la nazistii ucrainieni? Nu avem control la frontiera? Sau se.da mita si trec camioanele in Romania. Ajunge cat isi bate.joc Ucraina nazista de Romania!!!!! Afara ucrainienii din tara, ii macelarim -,pilaaaaaf daca nu pleacă toti de aici. Jos dulapul- mutalau – momaie si guvernul, sa se duca iohanis si toti in tara lor- Ucraina sa lupte pe front. Dupa distrugerea minoritatilor romane, dupa distrugerea Deltei ca recunostinta ca ne- am dat pâinea de la gura la ucrainieni mai primim.si cereale contaminate cand nicio tara nu primeste si mai si ajutam on continuare Ucraina ca multumita cand multe tari UE se retrag Afaraaaa ucrainienii din tara ! Romania sa mai ajute Ucraina ca venim la Cotroceni o tara intreaga!

Adauga un comentariu