Secretele istoriei

Prinţesa Diana ar fi împlinit 59 de ani. Cele mai frumoase citate ale „prinţesei inimilor”

Publicat: 01 iul. 2020
printesa diana citate
Cele mai frumoase citate ale „printesei inimilor”

Prințesa Diana ar fi împlinit astăzi 59 de ani, iar citatele sale devenite celebre inspiră si emotionează chiar si astăzi o lume întreagă. Britanicii au denumit-o „prinţesa inimilor” sau „prinţesa poporului”, a ajuns să fie atât de iubita datorită bunătăţii, graţiei şi naturaleţii sale. Comportamentul ei desăvârşit i-a adus respectul şi dragostea întregii lumi şi nu doar a englezilor. Frumuseţea şi popularitatea au transformat-o pe Lady Di a fost una din cele mai fotografiate femei ale lumii

S-a născut pe 1 iulie 1961 la Park House. Locuinţă în care a copilărit a fost închiriata de familia sa pe moşia reginei Elisabeta a II-a de la Sandringham, Anglia. A fost al patrulea copil, având încă patru frați: Lady Sarah Spencer (născută în 1955), Lady Jane Spencer (născută în 1957), John Spencer (mort în 12 ianuarie 1960) și Charles Spencer (născut în 1964).

Prinţesa Diana ar fi împlinit 59 de ani

Diana a devenit cunoscută ca şi Lady Diana Spencer în anul 1975, atunci când tatăl acesteia a obţinut titlul de conte. La doar 20 de ani tânăra educatoare Diana Spencer a devenit soţia prinţului moştenitor al Marii Britanii, Charles, în vârstă de 33 de ani.

Căsnicia celor doi nu a fost una ca în poveşti. De-a lungul anilor au apărut zvonuri despre infidelităţile celor doi. Cu toate acestea Lady Di a căutat mereu să păstreze aparenţele unei familii perfecte de dragul celor doi copii.

Destinul tragic pe care l-a avut Prinţesa Diana a făcut ca viaţa acesteiea să se încheie într-un mod tragic la doar 36 de ani. În seara de 30 spre 31 august 1997, Diana a murit împreună cu iubitul ei, celebrul milionar egiptean Dodi Al Fayed, în urma unui accident de maşină, provocat de un paparazzo.

Cei doi se aflau pe bancheta din spate a maşinii, iar în urma accidentului ambii şi-au pierdut viaţa. Decesul Dianei a produs o tristeţe nemărginită în toată lumea. Ceremonia funerară, la care au participat un milion de oameni, a fost transmisă de televiziuni pe tot globul. Ca şi omagiu, Elton John a compus „prinţesei inimilor” melodia „Candle în the Wind”.

Trupul neînsuflețit al prințesei Diana a fost înhumat pe o insulă din mijlocul unui lac în mijlocul proprietăţii familiei sale, de la Althor.

Cele mai frumoase citate rămase de la Prinţesa Diana

Citatele rămase de la Prinţesa Diana reuşesc şi astăzi să motiveze şi să emoţioneze lumea. Iată mai jos o selecţie a celor mai celebre dintre acestea

Oricine are nevoie să fie valorificat. Oricine are potenţial de a da ceva înapoi, doar să aibă ocazia.

Fiecare dintre noi trebuie să arate cât de mult ţinem unul la celălalt şi, în acest proces, cât de mult ţinem la noi înşine.

Oamenii cred, la sfârşitul zilei, că un bărbat este singurul răspuns la împlinirea sufletească. De fapt, un loc de muncă este ceva mai bun pentru mine.

Mi-aş purta inima pe mânecă, dacă s-ar putea.

Când eşti fericit, poţi să ierţi foarte multe.

Familia este cel mai important lucru din lume.

Nu urmez regulile… Mă ghidez după inimă, nu după cap.

Oriunde văd suferinţă, acolo vreau să fiu şi să fac tot ce pot.

Îmbrăţişările pot face foarte mult bine – în special pentru copii.

Eu nu merg după regulile din cărţi. Eu conduc cu inima, nu cu capul.

Ştiam care era treaba mea; misiunea mea era să ies în lume şi să cunosc oameni şi să îi iubesc.

Nu vreau cadouri scumpe. Nu vreau să fiu cumpărată. Am tot ceea ce îmi doresc. Vreau doar pe cineva care să fie acolo pentru mine, să mă facă să mă simt în siguranţă.

Trăiesc pentru fiii mei. Aş fi pierdută fără ei.

Să ajut oamenii în suferinţă este o bună şi esenţială parte a vieţii mele, este destinul meu.

Îmi place să ating oamenii. Cred că fiecare are nevoie de asta. Să îţi pui mâna pe faţa unui prieten înseamnă să ai un contact cu el.

Adauga un comentariu