International

Proiect inovator în Arabia Saudită: Orașul-linie ce se întinde pe o distanță de peste 170 de km – FOTO/VIDEO

Publicat: 26 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiect inovator în Arabia Saudită Orașul-linie ce se întinde pe o distanță de peste 170 de km - FOTOVIDEO
Arabia Saudită plănuiește să construiască un oraș în linie pe 170 de km la NEOM

Orașul cu zero emisii de carbon pe care Arabia Saudită plănuiește să-l construiască la NEOM va așeza pe verticală case, birouri, parcuri publice și școli în cadrul unei fațade de oglindă ce se întinde pe o distanță de peste 170 de kilometri, a spus luni, 25 iulie, prințul saudit Mohammed bin Salman într-o declarație transmisă de presă de stat.

A fost prezentat proiectul pentru orașul-linie din Arabia Saudită

Prințul moștenitor Mohammed bin Salman a prezentat pentru prima dată în ianuarie 2021 planurile pentru orasul-linie, „The Line” (Linia), primul mare proiect de construcții al zonei de afaceri în NEOM, în valoare de 500 de miliarde de dolari, menit să diversifice economia celui mai mare exportator de petrol din lume.

Planurile oraşului includ o lățime de 200 de metri și care ar funcționa pe „100% energie regenerabilă” va include și un tren de viteză ce l-ar tranzita de la un cap la altul în 20 de minute. Ar urma să acomodeze 9 milioane de oameni, a declarat Bin Salman.

„Comunitățile orașului stratificate pe verticală vor contesta tradiționalele orașe plate și orizontale. esignul Liniei încorporează modul în care comunitățile urbane vor exista în viitor într-un mediu liber de străzi, mașini și emisii”, a spus prințul.

Prințul a spus anul trecut că infrastructura proiectului va costa între 100 de miliarde de dolari și 200 de miliarde, însă nu au fost comunicate cifre actualizate.

Fondul suveran al regatului este investitorul de bază în NEOM, un proiect de dezvoltare de înaltă tehnologie pe o suprafață de 26.500 de kilometri pătrați la malul Mării Roșii ce include câteva zone, inclusiv de industrie și logistică și care este plănuit să fie finalizat în 2025.

Arabia Saudită se îndepărtează de Statele Unite ale Americii

Într-o altă ordine de idei, reamintim faptul că prințul Mohammaed Bin Salman al Saud (MBS) a acordat un interviu la începutul lunii martie, în care a discutat despre preşedintele Joe Biden.

„Pur şi simplu, nu-mi pasă. Nu avem dreptul să vă dăm prelegeri în America. Acelaşi lucru este valabil şi în altă direcţie”, a spus MBS.

Discuția a pornit de la faptul că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul saudit din Istanbul, Turcia. Sub conducerea lui Joe Biden, Statele Unite au transmis o evaluare a informațiilor. America îl acuză direct pe prințul moștenitor saudit pentru moartea lui Khashoggi, însă regatul a contracarat informaţiile transmise de americani. Se spune că Khashoggi trebuia extrădat, iar operația a mers prost și MBS nu era informat despre acest lucru.

Statele Unite nu s-au abătut însă de la poziţia sa, cu toate că Joe Biden nu ar fi vorbit niciodată cu MBS. În luna februarie, întrebat despre prețurile mari la gaze, Biden a spus că „sunt o mulțime de oameni din Orientul Mijlociu care vor să vorbească cu mine. Nu sunt sigur că voi vorbi cu ei”.

Așadar, acea remarcă „de la manșetă” l-ar putea răni acum pe președintele Joe Biden. De asemenea, criza din Ucraina ar putea perturba aprovizionarea globală cu energie, iar de vreme ce prețurile globale ale petrolului sunt în flăcări, Washington ar fi putut folosi ajutorul Riadului având în vedere că echipa lui Biden a ajuns la Arabia Saudită. Înalții oficiali au fost trimiși la Riad în luna februarie deoarece America dorea ca Arabia Saudită să trimită mai mult petrol, însă regatul a refuzat să ajute şi Riad nu va elibera provizii suplimentare.

Cu toate acestea, prințul moștenitor Mohammed bin Salman a prezentat zilele acestea proiectul pentru orașul-linie din Arabia Saudită.

Adauga un comentariu