Eveniment-Social

Proiectul Șah la Vatra Satului, organizat la Școala Gimnazială Bosia Iași. Premii acordate pentru cei mai buni jucători – GALERIE FOTO

Publicat: 19 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proiectul Șah la Vatra Satului organizat la Școala Gimnazială Bosia Iași. Premii acordate pentru cei mai buni jucători - GALERIE FOTO
Primul turneu din cadrul proiectului Șah la Vatra Satului, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania

Proiectul Șah la Vatra Satului s-a desfășurat la Școala Gimnazială Bosia Iași și au participat 104 elevi din ciclul primar și din cel gimnazial. Printre victorioșii competiției se numără: Leon Minescu, Raul-Cristian Codru, Ioan Apostol, Alexandru Marinică, Sofia Andrieșanu. Atmosfera generală a fost una pozitivă. Câștigătorii au primit câte un ghiozdan echipat și o gustare caldă

Primul turneu din cadrul proiectului Șah la Vatra Satului, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow, a avut loc la Școala Gimnazială Bosia, structura Mânzătești. Turneul a fost împărțit în 2 competiții distincte în funcție de vârsta participanților și un meci demonstrativ disputat între campionul Uniunii Europene, Iulian Sabarez și campionul balcanic, Matei Teodor Dodoi. La ciclul primar au concurat 57 de elevi, iar la cel gimnazial 47, în total 104 participanți.

premiul I acordat in cadrul proiectului Sah la Vatra Satului
Copiii care au participat la acest turneu provin de la școlile colaboratoare din următoarele localități

Premiile acordate elevilor

tabla de sah
Atmosfera generală a fost plină de energie pozitivă care s-a propagat și în rândul însoțitorilor și a organizatorilor

Ambele competiții s-au desfășurat în sistem elvețian pe durata a 6 runde cu timpul de joc 7’ + 2” și s-a respectat regulamentul oficial al F.I.D.E. (Federația Internațională de Șah). La ciclul primar, trofeul a fost disputat până în ultima rundă unde Leon Minescu și Alexia Dorobăț, ambii cu 5 victorii din 5 partide, s-au întâlnit. După o partidă disputată în care ambii jucători au râvnit victoria, Leon s-a demonstrat a fi mai bun decât Alexia.

Locul al 3-lea a fost extrem de disputat, iar la finalul ultimei runde 3 elevi au acumulat 5 puncte: Ioana Vizariu (Bosia), David Pîrțac (Bosia) și Petru Ciornea (Românești).

La ciclul gimnazial lupta pentru locul 1 a fost disputată între Raul-Cristian Codru și David Tănase care s-au duelat în runda 5. Ambii jucători și-au adjudecat primele 4 partide, iar derby-ul direct s-a încheiat remiză. Niciunul dintre aceștia nu a făcut un pas greșit în ultima rundă astfel, a fost nevoie de primul criteriu de departajare care l-a favorizat pe Raul.

Pentru locul 3 s-au duelat elevii Ioan Apostol (Miroslava) și Alexandru Marinică (Românești) care au obținut 5 puncte, iar egalitatea s-a menținut și la primul criteriu de departajare. La al doilea, Ioan a avut  cu 0.5 puncte mai mult decât Alex. La fete s-a remarcat Sofia Andrieșanu care a obținut 4 victorii și 1 remiză.

 tabla de sah
Proiectul Șah la Vatra Satului a adunat elevii mai multor școli din Iași, iar cei mai buni șahiști s-au putut bucura de premii pe măsură

Proiectul Șah la Vatra Satului, competiție încărcată de energie pozitivă

 afis proiect sah
Câștigătorii au primit câte un ghiozdan echipat și o gustare caldă

Copiii care au participat la acest turneu provin de la școlile colaboratoare din următoarele localități: Popești, Românești, Podu Iloaiei, Fărcășeni, Butea, Miroslava, Bodești, Erbiceni, Iași, Lețcani, Golăiești, Bosia, Dancu, Sinești și Dumești.

Majoritatea premianților sunt acei elevi care participă la lecțiile de șah organizate de Asociația Club Sportiv Pionii Regelui sau lucrează constant pe platforma internă.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Atmosfera generală a fost plină de energie pozitivă care s-a propagat și în rândul însoțitorilor și a organizatorilor, iar bucuria revederii a oferit o altă dimensiune competiției. Copiii merituoși au primit un ghiozdan echipat (penar, pix, creion, radieră, ascuțitoare, riglă, creioane colorate, caiet și o cutie alimentară) pe care îl vor folosi în activitatea școlară. La finalul activității toți participanții au primit o gustare caldă.

Proiectul Șah la Vatra Satului a adunat elevii mai multor școli din Iași, iar cei mai buni șahiști s-au putut bucura de premii pe măsură.

Adauga un comentariu