Actualitate

PSD a luat cele mai importante măsuri economice și administrative din istoria României! Pensia minimă a crescut de la 400 lei, la 704 lei

Publicat: 19 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Candidatul social-democrat la alegerile prezidențiale de duminică a prezentat modul în care consideră că trebuie să gestioneze viitorul Președinte soarta românilor și a țării. „Luptăm pentru fiecare român. De la Cotroceni, România va arăta ca o familie pentru mine, o familie în care trebuie să mă îngrijesc de fiecare – fie că vorbesc de femei, de bunicii noștri, de copii. Prima femeie Președinte va iubi la fel oamenii, va căuta să fie mereu în mijlocul lor, va munci și va lupta pentru fiecare român. Cred, cu tărie, că aceasta trebuie să fie abordarea viitorului Președinte: așa cum fiecare femeie are grijă de familia ei, Președintele trebuie să aibă grijă de toți românii cași cum ar fi propria familie”, a declarat Viorica Dăncilă, președintele și candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

Principalele măsuri luate de guvernul PSD

Împreună cu guvernul PSD, Viorica Dăncilă a luat o serie de măsuri pentru creșterea nivelului de trai și bunăstarea românilor:
Am mărit punctul de pensie de la 871 lei la 1.265 lei;
Am majorat pensia minimă de la 400 lei la 704 lei;
Am eliminat contribuțiile sociale de 5,5% pentru toți pensionarii;
Am crescut plafonul pentru compensarea cu 90 % a medicamentelor de la 990 lei la 1.139 lei pensie;
Am crescut salariul mediu net de la 2.172 lei la 3.020 lei;
Am majorat salariul minim net de la de la 875 lei în 2016 la 1.363 lei de la 1 ianuarie 2020;
Am mărit salariul minim net în construcții la peste 500 de euro;
Am majorat în mod succesiv salariile profesorilor. Față de 2016, salariile nete ale profesorilor au crescut cu 57,6%;
Am realizat cele mai mari majorări din istorie pentru salariile medicilor și asistentelor, care acum au venituri comparabile cu cele din Europa;
Am crescut alocațiile de stat pentru copii de la 84 lei la 150 lei;
Am majorat indemnizația lunară minimă pentru creșterea copilului de la 1.062 lei la 1.250 lei;
Am crescut de 2,5 ori fondul de burse pentru studenți, de la 83 lei/lună la 201 lei/lună alocare per student;
Am eliminat 102 taxe nefiscale care nu se mai plătesc din primul trimestru al anului 2017;
Am acordat vouchere de vacanță pentru toți salariații din sistemul public
Am eliminat impozitul pe venit pentru toți angajații firmelor IT din România cu studii sueprioare, inclusiv pentru programatorii studenți.

Un guvern performant

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante măsuri luate în timpul guvernării PSD și care au propulsat România în topul țărilor din Uniunea Europeană care au înregistrat creștere economică.
“Guvernul PSD a fost performant și a adus românilor bunăstare.Un guvern care reușește să obțină a doua cea mai mare creștere economică din Europa și care aduce mai multă bunăstare generală cetățenilor – o creștere a puterii de cumpărare cu 14% de la an la an – în niciun caz nu poate fi asociat cu eșecul. PSD a avut măsuri constructive în toate domeniile de activitate”, a punctat Viorica Dăncilă.

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD, executat de SC Global Impex Distribution SRL, CUI mandatar financiar coordonator: 31190008.

Adauga un comentariu