WoW!

Rețete cu nuci verzi. Sunt bune pentru ficat, stomac și pancreas

Publicat: 16 iun. 2021

Nucă este un aliment delicios care are şi nişte calităţi terapeutice de invidiat. Iată trei preparate medicinale pe bază de nuci:

Siropul din coji de nuci.

Este un întăritor excelent şi totodată un leac pentru bolile de stomac. Aveţi nevoie de trei pumni de coji verzi de nucă proaspăt adunate, tăiate mărunt. Acestea se fierb zece minute într-un litru de apă, în care se pun şi trei cuişoare aromate. Se lasa să se răcească, se strecoară şi se amestecă împreună cu un kilogram de zahăr tos. Se toarnă în sticle de culoare închisă şi se ia de trei ori pe zi câte o linguriţă, după mesele principale.

Macerat din nuci verzi.

Nucile verzi se taie cu un cuţit de inox pe un fund de lemn, se pun într-un borcan după ce au fost amestecate în prealabil cu zahăr. Abia după trei zile se adauga ţuica (pentru adulţi – 250 ml la fiecare zece nuci, pentru copii – 250 ml la fiecare 20 de nuci). Se macerează încă două săptămâni, apoi se strecoară. Se administrează pentru vindecarea bolilor ce apar pe tractul digestiv, dureri de stomac şi pancreas cu zece minute înainte de masă. Doza pentru adulţi este de o lingură, iar pentru copii, o linguriţă.

Tinctura de nuci.

Luaţi 20 de nuci verzi, pe care le pisaţi şi le puneţi într-un borcan de trei litri cu ţuica. Se închide vasul etanş, pentru a evita evaporarea alcoolului. Se lasă la soare timp de 40 de zile, agitându-se zilnic. Se strecoară printr-un dres fin, se stoarce bine şi se păstrează în sticlă de culoare închisă la frigider. Se foloseşte pentru tratarea cancerelor, dar şi pentru toate tipurile de helmintiaze (viermi intestinali). Doza pentru adulţi este de o lingură, iar pentru copii, o linguriţă.

Alifia din frunze de nuc.

Se prepară din 15 g frunze mărunţite, care se macerează timp de 7 zile în 100 ml ulei de floarea-soarelui, la temperatura camerei. Apoi, vasul în care se află acest amestec se pune pe bain-marie şi se lăsa timp de 3 ore, la foc mic. Se strecoară lichidul prin tifon sau pânză, i se adaugă 15 g ceară de albine, se mai ţine încă 30 minute pe baia de apă şi apoi se face omogenizarea. Alifia e bună de pus pe răni.

Adauga un comentariu