Diete si regimuri

Retete de slabit cu lamaie: cum se face ceaiul

Publicat: 06 mai 2021
suc de lamaie
Lamaia este un fruct versatil, care ajuta la pierderea în greutate și care stimulează metabolismul.

Lamaia este un fruct versatil, care ajuta la pierderea în greutate și care stimulează metabolismul. Este scăzut în calorii și bogat în vitamina C. Puteți amesteca niște suc de lamaie cu apă călduță pentru a face o băutură detoxifiantă de întinerire sau pentru a scapa de kilogramele în plus.

Ceaiul de lămâie are multe alte beneficii pentru sănătate pe lângă pierderea în greutate. Deci, cum prepari ceaiul de lămâie? Iata câteva rețete minunate de ceai de lămâie pentru scăderea în greutate.

Rețete de ceai de lamaie pentru slăbit

1. Ceai simplu de lămâie

Ingrediente:

½ lingură de zahăr
1 lingura ceai (la alegere)
1 lingura suc de lamaie
2 căni de apă

Adăugați apa într-o oala și fierbeți-o. Adaugă ceaiul și lasă apa să fiarbă un minut. Luati oala de pe foc și adăugați sucul de lămâie și zahărul. Se amestecă bine până când zahărul și sucul de lămâie se dizolvă complet. Strecurați ceaiul într-o ceașcă. Se servește fierbinte.

2. Ceai de lamaie si miere

Ingrediente:

½ linguriță zahăr (dacă este necesar)
1 linguriță suc de lămâie (proaspăt stors)
1 linguriță miere
1 cană de apă

Puneți apa într-o cană pentru microunde. Adaugă mierea. Pune la cuptorul cu microunde timp de aproximativ 2 minute. Scoateți cana din cuptorul cu microunde și adaugați sucul de lămâie. Se servește fierbinte.

3. Ceai de ghimbir cu lamaie si miere

Ingrediente:

½ linguriță miere
2 căni de apă
1 linguriță suc de lămâie
1 linguriță de ghimbir tocat
1 linguriță frunze de ceai

Încălziți apa într-o oala. Înainte ca apa să înceapă să clocotească, adăugați ghimbirul tocat. În timp ce fierbe, adăugați sucul de lămâie și mierea. Strecurați ceaiul într-o ceașcă. Se servește fierbinte.

4. Ceai cu gheață si lămâie

Ingrediente:

1½ căni de apă
1 linguriță praf de ceai negru sau frunze de ceai
2 lingurite de suc de lamaie (cantitatea poate fi ajustata dupa gust)
Cuburi de gheata
Felii de lămâie pentru garnitură (opțional)

Se fierbe apa într-o oala. Odată ce începe să fiarbă, opriți focul și adăugați praful / frunzele de ceai. Lăsați ceaiul să se absoarbă 2-3 minute. Pentru o aromă mai puternică, mentineti timp de 4-5 minute. Se strecoară ceaiul, se adaugă suc de lămâie și se amestecă bine. Adăugați 2-3 cuburi de gheață chiar înainte de a-l bea. De asemenea, îl puteți păstra la frigider timp de 30 de minute.

Cum să slăbești folosind ceaiul de lamaie

Lămâia are un conținut scăzut de calorii, ceea ce este important pentru pierderea în greutate și gestionarea greutății. Un alt studiu realizat de Universitatea Femeilor din Seul (Coreea de Sud) a arătat că consumul de suc de lămâie împreună cu restricția calorică ca parte a unui program de detoxifiere poate ajuta la reducerea grăsimii corporale și la îmbunătățirea rezistenței la insulină la femeile aflate în premenopauză.

Un studiu publicat de revista Molecules a arătat că ceaiul negru poate reduce greutatea prin reglarea metabolismului grăsimilor și scăderea aportului de calorii (prin inhibarea digestiei, absorbției și aportului de grăsimi și carbohidrați). Adăugarea sucului de lămâie la ceaiul negru poate crește eficacitatea acestuia prin creșterea ratei metabolice. Adăugarea de ghimbir la ceaiul de lămâie poate contribui la creșterea ratei metabolice. Termogeneza ajută la suprimarea poftei de mâncare și a aportului suplimentar de calorii.

Mierea este încărcată cu mulți nutrienți esențiali. De asemenea, are un indice glicemic scăzut și s-a dovedit a avea efecte anti-obezitate atunci când a fost experimentata pe șobolani.

Bea 1-2 căni de ceai de lămâie pe zi, fără zahăr. Adăugarea zahărului la ceaiul de lămâie mărește conținutul său caloric și, prin urmare, nu este recomandabila pentru pierderea în greutate.

Iată câteva modificări pe care le puteți face în stilul de viață – împreună cu adăugarea de ceai de lămâie în dieta – pentru a vă spori pierderea în greutate.

Adauga un comentariu