Razboi în Ucraina

Riscul unui conflict nuclear este acum la cel mai înalt nivel, spune ministrul rus Serghei Riabkov

Publicat: 22 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Riscul unui conflict nuclear este acum la cel mai înalt nivel spune ministrul rus Serghei Riabkov
Riscul unui conflict nuclear este acum la cel mai înalt nivel, spune ministrul rus Serghei Riabkov

Riscul unui conflict nuclear este acum la cel mai înalt nivel din ultimele decenii, a declarat miercuri adjunctul ministrului rus de externe Serghei Riabkov, potrivit agenţiei de presă de stat TASS.

„Nu aș dori să mă complac într-o discuție dacă probabilitatea unui conflict nuclear este mare astăzi, dar, în orice caz, este mai mare decât orice am văzut în ultimele decenii, să o spunem așa”, a spus Ryabkov în timpul unei discuție pe platforma clubului de discuții Valdai, potrivit TASS.

Moscova nu se îndepărtează „de la prevederile cheie, doctrinare și politice”

Ryabkov a reiterat că Moscova nu se îndepărtează „de la prevederile cheie, doctrinare și politice”. El a spus că statele non-nucleare, în special cele care nu sunt aliniate cu Statele Unite, ar trebui „mai tare să cheme la ordine politicienii din capitalele occidentale, inclusiv Washington, care și-au pierdut absolut simțul realității”.

Președintele Vladimir Putin a declarat că suspendă participarea țării sale la Tratatul de reducere a armelor nucleare Noul START cu Statele Unite în timpul mult amânat discursul său anual privind starea națiunii în Adunarea Federală de luna trecută.

Rusia spune că este de facto în conflict cu SUA în Ucraina

Adjunctul ministrului rus de externe Serghei Riabkov a declarat miercuri că riscul unei confruntări nucleare este la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii, avertizând că Moscova se află „de facto” într-un conflict deschis cu Washingtonul din cauza războiului din Ucraina şi „nu se pune problema” ca Rusia să restabilească tratatul New START pe care îl are cu Statele Unite şi din care şi-a suspendat participarea, relatează Reuters şi TASS.

Kremlinul a acuzat în repetate rânduri Washingtonul că a participat direct la conflictul din Ucraina furnizând arme Kievului şi a prezentat în acelaşi timp războiul ca fiind o bătălie pentru supravieţuirea Rusiei.

Atât Statele Unite, cât şi Rusia – de departe cele mai mari puteri nucleare din lume – au declarat că un război nuclear nu poate fi câştigat şi nu trebuie să fie purtat niciodată, însă conflictul din Ucraina a ridicat temerile privind o confruntare directă cu Occidentul.

Comentarii
  • Pai arma nucleara o fluturati de la inceput,atat va mai ramas,ca n rest santeti praf,dintr un razboi nuclear nu iese nimeni castigator,va n rasa mamii voastre de trogloditi,ati compromis generatii de rusi de acum incolo

Adauga un comentariu