Local

Se angajează funcționari care vor reprezenta județele Iași, Botoșani, Suceava și Vaslui la Bruxelles

Publicat: 12 aug. 2020
ADRNE caută să angajeze mai mulți funcționari care vor reprezenta regiunea de Nord-Est a României în Parlamentul de la Bruxelles
ADRNE angajează funcționari care vor reprezenta regiunea de Nord-Est a României la Bruxelles

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a reluat concursurile de angajare pentru funcționarii care ar urma să reprezinte județele din Nord-Estul României la Bruxelles. Concursul care trebuia organizat în perioada iunie-iulie a fost amânat din cauza Pandemiei COVID-19

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est reia concursurile de angajare având în vedere publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței de urgență nr.130/31.07.2020, prin care se permite organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante. Astfel, ADR Nord-Est a decis continuarea concursului de angajare pentru funcționari pe diverse domenii de activitate în perioada 08.09.2020 – 11.09.2020. Inițial, concursul a fost programat pentru luna iunie 2020, a fost reprogramat în luna iulie și apoi amânat pentru luna septembrie.

Concret, ADR Nord-Est organizează acest concurs pentru ocuparea a 19 posturi vacante în cadrul instituției cu sediul central în Piatra Neamț. Printre acestea, este vorba despre 6 posturi în cadrul Biroului Reprezentare Bruxelles.

„La angajarea de personal pentru aceste posturi se va ține cont de principiul reprezentativității; astfel, se va avea în vedere angajarea unei persoane din fiecare județ al regiunii: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui”, au precizat reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Cei care vor să ocupe aceste posturi trebuie să îndeplinească mai multe condiții obligatorii, printre care să aibă studii superioare absolvite cu diplomă de licență și să aibă cunoștințe socio-economice despre Regiunea Nord-Est.

Candidaturile din perioada Pandemiei COVID-19 rămân valabile

De asemenea, se angajează funcționari pentru a ocupa și 3 posturi în cadrul Biroului Gestionare RIS 3, 4 posturi în cadrul Programului Operațional Regional, iar alte 2 posturi în cadrul Direcției Dezvoltarea Afacerilor din cadrul ADR Nord-Est.
În cadrul Serviciului Politici, Strategii și Analize Teritoriale sunt disponibile 2 posturi, în vreme ce un alt post este vacant la Biroul Proiecte Externe și unul de Consilier Director General.
Concursul va consta în următoarele probe: test scris de cunoștințe, test scris de limba engleză, probă practică privind cunoștințele de operare pe calculator, interviul/analiza CV-ului.
Condițiile obligatorii ce trebuie îndeplinite de către toți candidații sunt ca aceștia să aibă studii superioare absolvite cu diplomă de licență sau echivalent și experiență profesională anterioară de minimum 2 ani într-unul din domeniile: dezvoltare regională, dezvoltare durabilă, dezvoltare inovativă, dar și o foarte bună cunoaștere a limbii engleze.

„Toate candidaturile selectate și admise pentru participarea la concurs rămân valabile și, la momentul în care legea va permite organizarea concursului, vom informa în timp util candidații și vom susține probele, cu persoanele care au depus dosarele finale de înscriere la concurs”, au precizat reprezentanții ADR Nord-Est.
Adauga un comentariu