WoW!

Secrete pentru o cultură bogată de roşii. Învață de la grădinari

Publicat: 20 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Secrete pentru o cultură bogată de roşii. Învață de la grădinari

Roşiile din grădina au gust mult mai bun decât cele din piaţa ori de la supermarket. Dacă vrei să te bucuri şi tu de ele, pune în aplicare câteva trucuri. E foarte uşor să plantezi răsadurile repicate de roşii, dar ca să ajungi să te bucuri de o recoltă frumoasă, ai nevoie de un pic de ajutor. În acest material găseşti câteva secrete petnru o cultură bogată de roşii.

Nimeni nu s-a născut învăţat. Tocmai de aceea îţi venim în ajutor cu lucrurile pe care trebuie să le ştie orice grădinar, mai ales când vine vorba de fructe şi legume. Ce zici o serie de secrete pentru cultura bogată de roşii?

Cum să obţii roşii mari şi aromate

Iată trucurile care te vor ajuta. Când vine vorba despre coacere şi creştere mai rapide, e bine să le hrăneşti cu nişte soluţii nutrititve. Cum? Simplu! Pune 3-4 picături de iod în 10 litri de apă. Toarnă apa la rădăcina tufelor, o dată pe săptămână. Se spune că, pentru fiecare tufă, e bine să torni cam 1-2 litri.
A doua soluţie consta în udarea cu soluţie făcută din 200 de litri de apă cu urzici şi frunze de păpădie. Metodă e uşor mai complicată, dar nu dificilă. Nu trebuie decât să pui urzicile şi frunzele de păpădie în apă, apoi să adaugi şi o găleată de îngrăşământ organic. Iar ca să grăbeşti procesul de fermentare, acoperă butoiul. După circa 10 zile, îngrăşământul e numai bun de folosit. Înainte de a-l utiliza, diuleaza-l cu apă, în proporţie de 1:10.

De asemenea, nu uita că recolta începe începe din momentul în care ai plantat roşiile. Ideal este să le uzi după 7-10 zile din momentul plantarii, dar dacă ai prins nişte zile secetoase, udă-le mai devreme. În caz contrar, rişti să le pierzi.

Metoda pentru ca roşiile să nu se maneze

Se spune că, atunci când ploua cu soare, apa va păta frunzele roşiilor, apărând aşa-zisa mâna. Ea este, de fap, o boală cauzată de ciuperci. Ca să o ţii la distanţă de roşiile tale, ai nevoie de o soluţie. Pune o picătură de verde de briliant într-un litru de apă, apoi stropeşte-le, adică aplica soluţia foliar. Procedeul se repeta o dată la două săptămâni.
Tot împotriva manei se foloseşte şi piatră vânătă. Aceasta se dizolvă în apă şi se aplică foliar. Când mergi la piaţă şi observi pete albastre pe plante, să ştii că, de fapt, au fost stropită cu piatră vânătă împotriva manei.

Trucuri pentru o cultură bogată de roşii

Pune în aplicare şi aceste trucuri:

  • roşiile trebuie legate cu corzi în momentul în care nu-şi mai pot menţine poziţia verticală;
  • roşiile nu trebuie să atingă solul. Pentru acest lucru, sub ramurile de jos, pune nişte scânduri;
  • în momentul în care pe tulpina s-au dezvoltat 5 ramuri, rupe punctul de creştere şi păstrează 3 frunze deasupra ramurei superioare. De ce? Procedând astfel, în loc să crească, roşia se axează pe dezvoltarea lăstarilor secundari;
  • roşiile coapte se culeg mai ales de pe ramurile inferioare;
  • roşiile sunt gata de cules atunci când au suprafaţa lucioasă. Dacă însă nu sunt lucioase, e semn că se afla încă în proces de creştere.
Adauga un comentariu