Local

Ședință ordinară de Consiliu Județean. Drumurile din județ și Aeroportul Iași, capul de afiș pe masa aleșilor din Casa Pătrată – LIVE VIDEO

Publicat: 25 nov. 2020
O nouă ședință la Consiliul Județean Iași, având ca teme drumurile din județ și Aeroportul Iași, proiecte discutate de aleșii din Casa Pătrată
Consiliul Județean Iași în ședință la Sala Mare de la Prefectura Iași

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul acestei săptămâni într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre. Aleșii vor discuta o serie de proiecte de hotărâre având ca teme drumurile din județ și Aeroportul Iași. La ședința de la Casa Pătrată va figura și un proiect privind numărul de posturi de la Spitalul de Boli Infecțioase, inclusiv de la unitatea mobilă de la Lețcani pentru bolnavii de COVID-19

Aleșii județului Iași se vor întâlni miercuri, 25 noiembrie 2020, într-o nouă ședință ordinară la sediul Instituției Prefectului. Pe ordinea de zi a ședinței ce va avea loc în Sala Mare „Virgil Săhleanu” vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre. Printre proiectele de discuții inițiate de Executivul din Consiliul Județean Iași se află o serie de obiective ce țin de modernizarea drumurilor din Iași, bugetul de la Aeroportul Iași, dar și discuții despre instituțiile de cultură din subordine.

Ședință de plen la Consiliul Județean Iași. Mai multe drumuri județene sunt luate în calcul

În ședința de la CJ se vor discuta și proiecte privind unele drumuri județene. În calcul a fost luat DJ 281 B Boroșoaia- Plugari. Pentru circa 7 kilometri din drumul aflat în nordul județului Iași, CJ va face un credit de angajament de 21,3 milioane lei. În plus, s-au luat în calcul alte 3,7 milioane lei pentru DJ 208 F Heci- Tătăruși- Iorcani – limită județ Suceava, pe o porțiune de 12 kilometri. În fapt, este vorba despre o contribuție a Consiliului Județean Iași până la recuperarea fondurilor de la Ministerul Lucrărilor Publice. Aleșii județului Iași discută și alte proiecte aflate pe ordinea de zi.

Bugetul Aeroportului Iași, pe masa consilierilor județeni

Consilierii județeni vor mai discuta și despre bugetul de venituri și cheltuieli de la Aeroportul Iași. Pandemia COVID-19 a făcut ca aerogara aflată sub tutela CJ Iași să obțină anul acesta mai puține fonduri față de anii anteriori. În aceste condiții, aerogara a mers pe un buget de criză, investițiile fiind destul de mici.

„În acest context, funcție de estimarea veniturilor, am analizat și nivelul cheltuielilor, în sensul reducerii acestora, astfel ca regia să poată funcționa în condiții de siguranță. Estimarea veniturilor (ele depind de evoluția pandemiei și de acceptarea pasagerilor de a utiliza din nou acest mijloc de transport) a fost făcută pe baza realizărilor la data de 30.09.2020 și până la sfârșitul anului pe baza estimărilor făcute de companiile aeriene”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Probleme la Aeroportul Iași. Bugetul, afectat de pandemia COVID-19

În ședința de Consiliu Județean se va discuta despre bugetul de la Aeroportul Iași, veniturile fiind mai mici cu 18 milioane de lei față de estimările de la începutul anului 2020.

„Situația actuală duce la necesitatea reașezării veniturilor funcție de estimarea traficului de pasageri și a celorlalte activități (chirii, parcare mașini), iar nivelul cheltuielilor să fie estimat în funcție de venituri, dar și de necesitatea asigurării funcționalității regiei în condiții de siguranță. Veniturile din servicii prestate prezintă o diminuare cu 18.000 mii lei. În propunerea de rectificare am avut în vedere o estimare a numărului de pasageri îmbarcați de aproximativ 275.000 față de 700.000 estimați inițial. Urmare a reducerii numărului de curse, am diminuat și nivelul reducerilor comerciale acordate pentru numărul de aterizări cu suma de 1.500 mii lei, iar reducerile comerciale de volum au fost momentan anulate, funcție de evoluția financiară a regiei”, se mai arată în nota de fundamentare a proiectului.

Comentarii
Adauga un comentariu