International

Sfatul unui oficial german pentru a combate criza energetică: „Nu trebuie să faci duș tot timpul”

Publicat: 22 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sfatul unui oficial german pentru a combate criza energetică Nu trebuie să faci duș tot timpul
Moduri de a combate criza energetică din partea unui oficial german

Un oficial german recomanda mai puţine duşuri, ca soluţie pentru a combate criza energetică. Sfatul vine din partea primului ministru al landului Baden-Württemberg din Germania, Winfried Kretschmann.

„Am o mașină electrică, am un sistem fotovoltaic imens pe acoperiș”, a declarat politicianul verde al „Südwest Presse”.

bec si monede
Kretschmann a cerut companiilor din țară să fie mai prudenţe în relațiile cu China și să țină seama mai mult de alte piețe de vânzări

Moduri de a combate criza energetică din partea unui oficial german

Pentru a combate criza energetică, timp de 25 de ani, un oficial german își încălzește apa prin 70% energie solară și a comandat de asemenea și un încălzitor pe peleți. Sfatul politicianului german Kretschmann:

„De obicei încălzim o singură cameră. De asemenea, este mai sănătos dacă nu ai aceeași temperatură peste tot în casă.În plus, nu trebuie să faceți duș tot timpul. Prosopul este, de asemenea, o invenție utilă”, a sfătuit Kretschmann.

Cu toate acestea, politicianul verde a găsit un lucru la care mai are totuşi de lucrat: „Încă mai am loc de îmbunătățiri în reducerea consumului de carne”.

De asemenea, în interviu, Kretschmann a cerut companiilor din țară să fie mai prudenţe în relațiile cu China și să țină seama mai mult de alte piețe de vânzări: „Trebuie să devenim mai independenți de China”.

Conform rapoartelor celor mai recente cifre ale Oficiului de Stat de Statistică, relațiile comerciale ale Baden-Württemberg cu China s-au consolidat semnificativ în ultimele decenii. În anul 2021, țara asiatică a fost din nou unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Baden-Württemberg. Mai presus de toate, autovehiculele și piesele de vehicule din Baden-Württemberg, precum și mașinile sunt în cerere.

Cu toate acestea, producția multor aparate electrice și mașini în Baden-Württemberg depinde de piesele furnizorului său de materiile prime din China.

România nu va trebui să reducă din consumul de energie

În contextul economisirii de energie, ministrul Virgil Popescu a anunţat la sfârşitul şedinţei de Guvern din data de 3 august, că România nu este nevoită să economisească acei 15% din energie, precum vor trebui să o facă alte state membre ale Uniunii.

„Acest 15 % se calculează ca o medie a ultimilor 5 ani. E o perioadă de ultimele 8 luni din cei 5 ani. În prezent se finalizează modalitatea de calcul la nivelul UE. Noi lucrăm la diverse scenarii. Nu cred că ar trebui să luăm o măsură în acest moment. Nivelul intern asigură aprovizionarea. (…) Dacă se va ajunge la declararea stării de alertă atunci trebuie să fim solidari și atunci se va pune problema, dar nu pentru clienții protejați”, a spus Popescu.

Discuțiile vin în contextul în care Consiliul Uniunii Europene a adoptat marți, 25 iulie, un plan propus de Comisia Europeană de a reduce în mod voluntar consumul de gaze în UE cu 15% în perioada 1 august – 31 martie 2023.

Totodată, această hotărâre include şi posibilitatea trecerii la a doua fază obligatorie de reducere a consumului cu același procent de 15 %, în cazul în care Comisia Europeană consideră că există o amenințare de întrerupere a aprovizionării și declară o „alarmă la nivelul întregii Uniuni”.

„De aceea este important că statele membre să-şi diminueze cererea de gaze, astfel încât toate să stocheze mai mult şi să împartă cu cele care sunt mai afectate”, a afirmat Ursula von der Leyen.

Cu toate acestea, un oficial german recomandă cetățenilor să facă mai puține dușuri, pentru a putea combate criza energetică.

Adauga un comentariu