Titlurile zilei

Șoc printre bugetarii din județul Iași! Reduceri masive de posturi într-o instituție publică. Șefii și-au pus funcțiile la adăpost

Publicat: 28 apr. 2021
Sediul Direcției Județene de Pază și Protecție a județului Iași din bulevardul Primăverii, municipiul Iași
Schimbări printre bugetarii din județul Iași, o instituție subordonată CJ Iași fiind afectată de noua organigramă. Totuși, 5 șefi își vor păstra funcțiile odată cu votul dat de plenul județului

Emoții printre bugetarii din județul Iași. Organigrama de la Direcția Județeană de Pază și Protecție se va transforma radical, urmând a fi eliminate 87 de posturi din instituție. Direcția va scăpa de posturile neocupate, în timp ce șefii interimari caută să-și consolideze funcțiile. La Direcția de Pază a fost trimis Corpul de Control de la CJ Iași în urma unor nereguli grave constatate

Dispar primele posturi de la Consiliul Județean Iași în urma reorganizării organigramelor de la instituțiile subordonate. De la Direcția Județeană de Pază și Protecție (DJPP) vor dispărea 87 de posturi din organigramă, conform proiectului ce va fi analizat de plenul instituției. Organigrama Direcției de Pază va fi discutată în plenul CJ Iași în cursul zilei de astăzi, 28 aprilie 2021, cu începere de la ora 10:00. Direcția de Pază a județului a ajuns în mijlocul unor scandaluri în ultima perioadă. Insituția este condusă de un șef interimar, Dănuț Podea, care are mai multe probleme la activ.

Număr uriaș de posturi desființate la Consiliul Județean Iași, dar apare încă un post de șef

Conform documentului, DJPP are în prezent 186 de posturi, din care vor fi desființate 87 dintre acestea. Sunt primii bugetari din județul Iași vizați de modificarea organigramelor. Conform documentului, vor fi desființate funcțiile neocupate. Cu toate acestea va fi înființat un singur post, de Șef Birou Pază și Protecție, post apărut în organigramă după o decizie a instanțelor de judecată. Postul va fi ocupat de Benone Tofan, cel care s-a trezit cu postul de director adjunct desființat în timp ce se afla în concediu paternal. În plus, Tofan va trebui să primească și salariile restante de la Direcția de Pază. Decizia desfiițării postului a fost luată tot de Dănuț Podea, în perioada în care acesta a mai ocupat postul de director la DJPP Iași.

„În urma modificărilor propuse, numărul posturilor prevăzute în noua organigramă scade de la 186 la 100, fiind desființate un număr total de 87 de posturi vacante și înființat un singur post. Din cele 87 de posturi vacante desființate, 4 sunt posturi normale (1 post = 1 salariat) și 83 sunt posturi care intră sub incidența Legii 333/2003 (1 post = 5 salariați). Postul de Șef Birou Pază și Protecție, nou înființat, este motivat de punerea în executare a șentinței civile nr.683/31.03.2021 pronunțată de Tribunalul lași în favoarea d-lui Tofan Benone-loan”, se arată în proiectul de hotărâre.

Fără agenți de pază în județul Iași, dar cu 5 șefi la conducere

Din organigramă dispar posturi de contabili și economiști sau psihologi. DJPP a motivat decizia prin externalizarea acestor servicii. În plus, vor mai dispărea și 80 de posturi de agenți de pază. În prezent, DJPP asigură paza la instituțiile subordonate Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR) sau la Aeroportul Internațional Iași. Pentru că nu mai are și alte solicitări, cei de la DJPP au ajuns chiar să reducă numărul de posturi de la aerogara ieșeană. Numai că în noua organigramă există suficiente posturi de conducere în cadrul DJPP Iași.

Astfel, director va fi Dănuț Podea, actual interimar. Actualul director adjunct, Andrei Bosoi, va deveni șef Serviciu Operativ. Surse din CJ Iași arată că acesta din urmă va ocupa în viitor funcția de director, iar Podea va fi „retrogradat” pe postul său. Un alt post de conducere va fi ocupat de Fănel Bordeieanu, la Biroul de Resure Umane și Administrativ. Ca șef Birou Pază și protecție va fi Benone Tofan. Acesta însă a ajuns pe funcție în urma unei decizii a instanței. Mai apare un post de șef la Compartiment Dispecerat.

Doi pensionari, șefi de obiectiv la Direcția de Pază

Mai mult, în noua organigramă își vor face loc și 2 pensionari veniți din structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și cele ale Ministerului Apărării Naționale (MApN). Unul dintre aceștia este Petru Nicolau, pensionar MAI și care va ajunge șef de obiectiv în organigrama DJPP. Acesta ar urma să se ocupe de paza Aeroportului Iași. De numele său se leagă un scandal-monstru la un centru social din Bucium, unde ar fi agresat o minoră. Celălalt pensionar care va deveni șef obiectiv pe oraș este Eugen Florea (62 ani), fost ofițer la intendența MApN, serviciu din cadrul armatei care asigură aprovizionarea trupelor cu hrană și cu echipament.

Anchetă la Direcția de Pază a județului. Șeful este prieten cu Maricel Popa

Direcția de Protecție și Pază subordonată celor de la Consiliul Județean Iași asigură paza și la spitalul mobil de la Lețcani. Unitatea medicală este închisă de mai multe luni, timp în care reviziile instalațiilor au bătut pasul pe loc. Ba chiar la spital au ajuns muncitori de la Omega Tehnoton, firma lui Maricel Popa, fostul șef al CJ Iași. Totul s-a făcut cu largul concurs și al celor de la Direcția de Pază, condusă de Dănuț Podea. Acesta a lucrat pe vremuri la Tehnoton, iar sora sa a fost cununată de Maricel Popa. Conducerea CJ Iași a trimis Corpul de Control la Direcția de Pază pentru a vedea cum a ajuns Maricel Popa în curtea spitalului mobil în condițiile în care acesta nu are nicio calitate să intre în acel spațiu.

Comentarii
  • Va sfătuiesc sa citiți celelalte cotidiene din zona…ele prezintă stirile adevărate care interesează comunitatea în zilele astea….

  • Bai, ziaristi de 2 bani, cine va plateste sa muscati de cur Directia de Paza? In fiecare zi bateti apa-n piua despre ei! Ce nu va convine? Vreti taxa de protectie ca apoi sa-i ridicati in slavi?

  • Este un prost de fost director, cercetat, inculpat și găsit vinovat în nenumărate dosare DNA ( ca și patronii cacatului asta de ziar) , care tot da bani sa apară informațiile astea.
    În loc de informații despre o agenție minuscula a județului nostru drag am dori sa citim și pe acest site de cazul „zoiosul”. Mulțumim anticipat 😁

  • Revine golanul Benone Tofan să își umilească subordonații. Un bolnav psihic care și-a agresat familia nu are ce căuta într-o instituție publică.

  • Tofan are probleme psihice, ce cauta el in asemenea loc de conducere? Este un om violent care si-a batut oamenii apropiati colegi prieteni si altii care iau stat impotriva! Ar trebui cat mai repede sa luati masuri sa nu revina altfel vor fi evenimente si mai grave! Doamne fereste!

  • Anonim știu ca îl astepti la usa cu limba scoasa să îți torni colegii dimineata dupa tura. Ai încercat și cu podea dar nu tia mers.

  • O instituție inutilă, plină de oameni incompetenți, foști milițieni pensionari ,cunoștințe, peieteni ,relații etc la muncă lichelelor lăsați frecatul mentei a-ți papat destul bugetul ,șantierele Iașului vă așteaptă cu brațele deschise

Adauga un comentariu