Eveniment-Social

Special și atractiv proiect de cercetare, legat de „oraș și istorie”, la Iași

Publicat: 15 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Special și atractiv proiect de cercetare legat de oraș și istorie la Iași
Complexul Muzeal Național ”Moldova” Iași participă, în calitate de partener, alături de instituții internaționale la proiectul ”REVIVE Historic Towns and Sites - sustainable and inclusive living spaces for future generations inspired by the New European Bauhaus”

Atractiv proiect de cercetare, legat de „oraș și istorie”, la Iași! Totul e despre promovarea unui mod de viață sustenabil. Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași participă, în calitate de partener, alături de instituții internaționale la inițiativa „REVIVE Historic Towns and Sites – sustainable and inclusive living spaces for future generations inspired by the New European Bauhaus”

Proiect de cercetare legat de „oraș și istorie”, la Iași! Totul e despre promovarea unui mod de viață sustenabil. Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași participă, în calitate de partener, alături de instituții internaționale la inițiativa „REVIVE Historic Towns and Sites – sustainable and inclusive living spaces for future generations inspired by the New European Bauhaus”.

În acțiune sunt implicate Fundacion Universitaria San Antonio, din Murcia, Spania, Turun Ammattikorkeakoulou Oy (Turun) – Universitatea Tehnică de Științe Aplicate din Turun, Finlanda, „Culture Hub Croatia” Platforma za edukaciju – Platforma educațională „Culture Hub Croatia” din Split, Croația, ITACA – Agenția de Dezvoltare Locală din Cellino Atanasio, Italia. Totul este coordonat de Združenje Zgodovinskih Mest Slovenije – Asociația Orașelor Istorice din Slovenia, cu sediul în Škofja Loka.

Atractiv proiect de cercetare, legat de „oraș și istorie”, la Iași

Proiectul are o durată de implementare de doi ani, acoperind intervalul 1 noiembrie 2023 – 31 octombrie 2025, și se axează pe orașe și situri istorice reprezentative din țările participante, pe capacitatea acestora de a fi o reflecție a trecutului nostru și de a ne modela prezentul și viitorul. Obiectivul principal este ca prin intermediul patrimoniului cultural european să contribuim la promovarea unui mod de viață sustenabil pentru a permite generațiilor viitoare să se bucure, la rândul lor, de moștenirea primită de la înaintași.

Proiectul va integra experiențe și informații din cele șase state și culturi europene, folosind o abordare transsectorială pentru a explora provocări actuale în patru situri urbane: Tržič (Slovenia), Turku (Finlanda), Iași (România) și Cellino Attanasio (Italia).

Apel deschis, dedicat tinerilor artiști români, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, pentru a deveni membri într-o echipă internațională multidisciplinară

În acest context, este lansat un apel deschis, dedicat tinerilor artiști români, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, pentru a deveni membri într-o echipă internațională multidisciplinară și a participa la primele două experimente co-creative care vor fi organizate în anul 2024. Iași (livresc Iașii, respectiv Târgu’ Ieșilor) este municipiul de reședință al județului cu același nume, Moldova, România. A fost capitala Moldovei în perioada 1564-1859, una dintre cele două capitale ale Principatelor Unite între 1859 și 1862 și capitala Regatului României între 1916 și 1918 (în perioada Primului Război Mondial, atunci când Bucureștiul s-a aflat sub ocupație germană).

La Recensământul din 2011, municipiul Iași avea o populație de 290.422 de persoane și era al patrulea oraș ca mărime din România. Conform Eurostat, cu o populație de 507.100 de locuitori (în 2019), zona metropolitană Iași este a doua ca mărime din România (după București). Așadar, un atractiv proiect de cercetare, legat de „oraș și istorie”, demarat și la Iași.

Adauga un comentariu