Sanatate

Suc de sfeclă roșie, morcov și măr contraindicații. În ce cazuri ar trebui evitat consumul

Publicat: 03 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Suc de sfeclă roșie morcov și măr contraindicații. În ce cazuri ar trebui evitat consumul
Atunci când ne gândim la alimentele sănătoase, fructele și legumele ne vin imediat în minte

Dacă nu sunteți conștienți de contraindicațiile asociate consumului de suc de sfeclă, morcov și măr, nu aveți motive de îngrijorare, deoarece riscul asociat cu acesta este similar cu cel al altor alimente naturale. Aceasta înseamnă că sfecla, morcovul și mărul pot fi dăunătoare doar pentru persoanele cu anumite afecțiuni de sănătate. Atunci când ne gândim la alimentele sănătoase, fructele și legumele ne vin imediat în minte datorită nutrienților pe care îi furnizează.

Suc de sfeclă roșie, morcov și măr contraindicații. Efectele secundare ale sfeclei

Cel mai comun efect secundar al sfelei este beeturia, care constă în înroșirea temporară a urinei după consumul acesteia. Cu toate acestea, acest efect nu este dăunător, cu excepția cazului în care aveți probleme în metabolizarea fierului. Persoanele cu exces sau deficiență de fier au mai multe șanse să experimenteze beeturia. De asemenea, nu există dovezi care să indice că sfecla ar fi dăunătoare pentru femeile gravide sau care alăptează. În general, majoritatea populației poate consuma în siguranță sfeclă sau suc de sfeclă fără riscul de a manifesta efecte secundare.

Dacă aveți tensiune arterială scăzută sau boală renală, asigurați-vă că discutați cu un medic înainte de a consuma sfeclă. Sfecla este o sursă de nitrați, și poate afecta tensiunea arterială. În plus, oxalații din aceast pot provoca pietre la rinichi dacă sunteți predispuși.

Efectele secundare ale morcovului

Unele persoane prezintă alergie la morcovi. Dacă sunteți alergic la pătrunjel, țelină, mușețel, iederă și artemisie, este posibil să fiți predispus la alergie și față de morcovi. Cu toate acestea, este mai obișnuit să experimentați reacții alergice la morcovul crud decât la cel gătit. Reacțiile alergice posibile includ inflamația și urticaria. În cazuri mai severe, poate apărea dificultatea de respirație din cauza anafilaxiei. Rețineți că această reacție alergică este o chestiune de viață și de moarte, așa că dacă sunteți alergic la această familie de plante, este mai bine să evitați morcovii.

La fel ca în cazul sfeclei, morcovul este în general sigur pentru femeile gravide sau care alăptează. Cu toate acestea, în cazul copiilor, asigurați-vă că vor consuma cantități mici de suc de morcov pentru a preveni îngălbenirea pielii. Adulții sunt, de asemenea, predispuși la dezvoltarea carotenemiei, deci consumați morcovi în cantitățile recomandate. Consumul excesiv de morcovi, care sunt bogați în beta-caroten, poate cauza pigmentarea galbenă a pielii. Nu trebuie să vă faceți griji, deoarece culoarea pielii va reveni la normal după câteva săptămâni. Dacă vă îngrijorează dezvoltarea carotenemiei sau a tonului pielii galben-portocaliu, va trebui să consumați în jur de 20 mg de morcovi pe zi pentru ca acest lucru să se întâmple.

Efectele secundare ale merelor

Asemănător morcovilor, merele pot provoca, de asemenea, alergii la unele persoane. Dacă sunteți alergic la caise, pere, piersici, prune, căpșuni și migdale, trebuie să fiți precaut cu merele. Sensibilitatea față de familia Rosaceae sau chiar la polenul de mesteacăn poate indica o alergie la mere. Este important de menționat că semințele de mere conțîn amigdalină, care eliberează cianură, cunoscută ca fiind foarte toxică. Cu toate acestea, acest lucru se întâmplă doar în momentul mestecării și digestiei semințelor. Este mai bine să evitați să consumați semințelor în întregime, dar consumul de cantități mici nu conține suficientă cianură pentru a deveni periculos.

La fel ca în cazul majorității fructelor, nu este recomandat să consumați mere în exces. Fructul poate crește nivelurile de zahăr din sânge, ceea ce poate contribui la creșterea în greutate și poate fi problematic pentru persoanele cu diabet. Amintiți-vă întotdeauna că un măr de dimensiuni medii conține 18,9 grame de zahăr.

Toate fructele și legumele pot avea efecte secundare, dar aceasta nu înseamnă că ar trebui să le evităm. Ținând cont de contraindicațiile sucului de sfeclă, morcov și măr, trebuie să îl consumați ținând cont de starea de sănătate a organismului. Cu toate acestea, de multe ori beneficiile acestora pentru sănătate depășesc riscurile asociate.

Adauga un comentariu