BZI LIVE

LIVE VIDEO – Top Exclusiv „Dosarele Istoriei”, într-o ediție specială BZI LIVE alături de istoricul, publicistul, teologul și jurnalistul Florian Bichir cu o temă incitantă și profundă „Securitatea comunistă și prigoana preoților, călugărilor și a Bisericii Ortodoxe Romane, până în 1989”

Publicat: 12 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Luni, 13 iunie 2022, începând cu ora 15.00 (via Zoom) este programată o specială ediție-dialog BZI LIVE Top Exclusiv și sub sugestivul generic „Dosarele Istoriei” alături de istoricul, publicistul, teologul și jurnalistul Florian Bichir cu o tema incitantă și profundă „Securitatea comunistă și prigoana preoților, călugărilor și a Bisericii Ortodoxe Romane, până în 1989”. Așadar, detalii, argumente, date din documente și cercetări pe acest plan vor fi detaliate alături de acesta. In plus, despre necesitatea de a reflecta, echilibrat, istoric și de către profesioniști la acele teribile vremuri, recursul la memorie, reamintirea lor vor fi alte puncte „atacate” în cadrul acestei producții media.

În perioada 2012-2018 a fost membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, cu rang de ministru secretar de stat

Florian Bichir este un istoric și publicist român. Doctor în științe politice, doctor în teologie. Absolvent al Colegiului Național de Apărare (C.N.Ap). Cadru didactic în cadrul Universității Naționale de Apărare “Carol I” (UNAp). Cercetător științific al Academiei Române, Centrul de Istorie și Civilizație Europeană Iași, Membru al Comisiei Române de Istorie Militară (CRIM). În perioada 2012-2018 a fost membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), cu rang de ministru secretar de stat. Din 1991 lucrează în presa scrisă: „Dreptatea“, „Viitorul românesc”, „Ora”, „Baricada” și „Tinerama”. Din 1997 până în 2009 este angajat al cotidianului „Evenimentul Zilei” ca senior-editor și ulterior publicist-comentator. Din 2009, editor coordonator iar din 2011, editorialist. Numeroase apariții în emisiuni TV. Membru al Comisiei Române de Istorie Militara (CRIM). Membru al Consiliului Științific al revistei „Document” – Buletinul Arhivelor Militare Române, Membru al Consiliului Științific al revistei „Misiunea” – Centrul de Cercetare a Conlucrării Bisericii Ortodoxe cu Armata României „General Paul Teodorescu”.

Membru al Societății de Științe Istorice din România

Membru fondator al ”Asociației Jurnaliștilor Români (AJR)”, ”Asociația Jurnaliștilor Generația ‘90 (AJG’90)” și al ”Asociației Române a Profesioniștilor Mass Media (ARPM)”. Membru al ”Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR)”. Decorat de MApN cu Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa I “în semn de apreciere pentru contribuții deosebite în susținerea activităților armatei”. Premiat de Serviciul Istoric al Armatei și Centrul de Studii și Păstrare a Arhivelor Militare Istorice cu ”Diploma de Excelență” pentru ”valoroasa contribuție la dezvoltarea istoriografiei naționale”. Premiat de revista “Gândirea Militară Românească” – revistă de teorie și știință militară, editată de către Statul Major General al Armatei României -pentru “contribuția de excepție la îmbogățirea patrimoniului științei militare”. Premiul „Locotenent-colonel Mircea Tomescu“, în domeniul Istorie militară, i-a fost acordat pentru lucrarea “Corsarii uitați ai adâncurilor. Delfinul, Rechinul, Marsuinul”, Editura Militară, 2014. Premiat cu ”Diploma de Excelență” pentru cartea de presă de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) pentru volumul ”Când Satana îți dă târcoale. Gheorghe Racoveanu, ucenicul lui Nae Ionescu, în documentele Securității”, editura Agnos 2013.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Tags:
Adauga un comentariu