Local

UMF Iași plătește 60.000 de lei pentru servicii de consultanță pentru obținerea de fonduri din PNRR! Universitatea vrea să construiască o cantină și spațiu de recreere

Publicat: 24 aug. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
UMF Iași plătește 60.000 de lei pentru servicii de consultanță pentru obținerea de fonduri din PNRR Universitatea vrea să construiască o cantină și spațiu de recreere
Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași a încheiat pe durata lunii august 2023 un contract cu firma Iconika Business Developement privind prestarea de servicii de consultanță pentru elaborarea și depunere cereri de finanțare PNRR Componenta 15

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași a încheiat, pe durata lunii august 2023, un contract cu firma Iconika Business Developement, privind prestarea de servicii de consultanță pentru elaborarea și depunere cereri de finanțare PNRR Componenta 15. Contractul are o valoare de 60.000 de lei, adică 12.121,95 euro

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) Iași vrea să obțină fonduri de la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru a construi o cantină și un spațiu de recreere. Acestea vor fi amplasate pe strada Sărărie, numărul 14. Pentru ca proiectul să se concretizeze, UMF Iași va demola o clădire pe care o are în proprietate. Este vorba de o sală de sport.

UMF Iași plătește 60 de mii de lei pentru servicii de consultanță

În data de 9 august 2023, ora 12.21, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) Iași îi încredința, în mod direct, prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), firmei Iconika Business Developement un contract în valoare de 60.000 de lei. În schimbul acestei sume, societatea va trebui să presteze pentru UMF Iași servicii de consultanță pentru elaborarea și depunere cereri de finanțare PNRR Componenta 15. Cerere de finanțare proiect „Dezvoltarea infrastructurii Universității de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa» din Iași prin construire de cantină și spațiu recreere cu eficiență energetică sporită”.

Conform descrierii de pe SEAP, firma Iconika Business Developement se va ocupa de

„1. Stabilire priorități și nevoi interne ale instituției finanțabile prin proiect și validarea eligibilitătii acestora în conformitate cu specificațiile ghidului; 2. Preluare și prelucrare date administrative/ istoric proiecte instituție, verificare criterii de eligibilitate și încadrare în call de proiecte; 3. Consultanță specifică pentru încadrarea în categoria de beneficiari/parteneri eligibili; 4. Detalierea structurii și informațiilor necesare definirii și încadrării corecte a aplicației proiectului în sistemul proiecte.pnrr.gov.ro; 5. Definire, redactare și verificare în acord cu informațiile furnizate de beneficiar a secțiunilor proiectului;

6. Machetare și prelucrare informații privind experiența instituțională, achizițiile de bunuri și servicii, inclusiv graficul de implementare; 7. Centralizare, corelare și adaptarea informațiilor în formatul solicitat de aplicația proiecte.pnrr.gov.ro pentru încărcare; 8. Verificare finală punctuală a secțiunilor proiectului, check-ul specificațiilor în restricțiile financiar-bugetare ; 9. Suport pentru încărcarea cererii de finanțare în aplicația proiecte.pnrr.gov.ro; 10. Activități de follow-up al proiectului depus (suport pentru răspunsuri la clarificări, contestații, etc)”.

Cantina Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași numără doar 60 de locuri

Până ce se va construi cea nouă, cei aproape 9.000 de studenți ai UMF Iași au la dispoziție o cantină cu doar 60 de locuri. Aceasta este împărțită în trei săli. Din cauza numărului mic de locuri, studenții care își doresc să ia masa la cantina universității sunt nevoiți să stea la o coadă imensă. Pe durata anului universitar este deschisă de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-15:00, astfel încât pentru studenți este destul de dificil să stea la rând, să ia masa și apoi să revină la cursuri.

De aceea, mulți preferă să-și ia mâncarea la pachet în loc să se înghesuie în cantină.

Comentarii
  • UMF Iași trebuie sa elimine examenele grilă si să introducă examene scrise.

    UMF Iasi trebuie sa introduca obligativitatea studentilor la cursuri, dacă nu sa se faca ID …asta e. Sa nu se mai numeasca …”de zi”.

    UMF Iasi trebuie sa facâ o selectie de studenți nu sa termine oricine acea facultate.

    Nu mai publicati raspunsurile la intrebari cu 2 luni inainte de examen, chiar nu e deontologic. Din acest motiv viitorii medici doar „tocesc” acele raspunsuri in loc sa asimileze cunostinte.

    Nu vrem sa patim ce a patit acea mamica de la Botosani, care a fost lasata o noapte intreaga sa se chinuie fara ca macar medicul & asistenta de garda sa se trezeasca din somn.

  • Userule „Stima & Virtute” tu ești rămas în urmă la nivel de mediocritate. Du-te tu și dă examen pe hârtie la facultăți din alte țări dacă mai gasești acest sistem primitiv. Tu încurajezi tăierea de păduri pentru a se fabrică tone de hârtie. Cui îi place să învețe medicină învață. Nu e obligatoriu ca toți să și profeseze.
    Și nu toți sunt tocilari. Studenții merg la ore unde li se predă materiile pentru medicină, dar practica în spitale joacă un rol important. Experiența o înveți în timp că nimeni nu sa născut cu ea.

Adauga un comentariu