Sport

Un fost coechipier al lui Mihai Neșu, marcat pe viață de drama românului:”Mi se zburlește părul pe mine când mă gândesc!”

Publicat: 09 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un fost coechipier al lui Mihai Neșu marcat pe viață de drama românuluiMi se zburlește părul pe mine când mă gândesc
mihai nesu

Fostul internațional australian Michael Zullo a fost coechipier cu Mihai Neșu la Utrecht și a oferit detalii zguduitoare despre accidentarea suferită de român în mai 2011. Zullo a fost martor la incidentul în urma căruia Neșu și-a fracturat o vertebră cervicală și a rămas paralizat. Nefericita întâmplare l-a marcat pe viață.

„Mi se zburlește părul pe mine doar când mă gândesc! Era un jucător de echipa națională a României, un fotbalist important la Utrecht, unul din idolii fanilor. Eu venisem în ideea de a-i lua locul, asta pentru că el urma să plece la finalul sezonului. Dar el m-a ajutat enorm chiar dacă știa că fusesem adus pe postul lui.

Era un om atât de amabil! Un fotbalist foarte bun și un tip care părea extrem de fericit pe plan personal. Iar apoi, a venit acea zi. Era un antrenament ca oricare altul. S-a ciocnit cu unul dintre coechipieri, a fost ceva absolut inofensiv.

Apoi el s-a prăbușit pe gazon și a început să se zvârcolească. Noi am crezut că glumește, dar el a tot repetat că nu poate să se ridice și își răsucea doar capul. Nu ne-am dat seama atunci, dar el paralizase. A fost o întâmplare care i-a schimbat viața pentru totdeauna”, a povestit Zullo pentru presa din Australia.

Michael Zullo a rămas pentru 5 sezoane la Utrecht

Mihai Neșu s-a retras și a deschis o fundație pentru ajutorarea copiilor cu dizabilități. Recent, a lansat o campanie pentru crearea unui centru modern de recuperare medicală pentru copiii cu afecțiuni neurologice.
Concret, trei oameni de știință de la școala Federală Politehnică din Lausanne au creat un dispozitiv care se poate implanta în jurul șirei spinării, de unde transmite semnale electrice din creier către picioare, notează BBC.
Până acum, invenția a fost testată pe trei oameni despre care se credea că nu vor mai putea merge vreodată și rezultatele au fost pozitive. Unul dintre cei care s-au bucurat de noul dispozitiv, elvețianul Dave Mzee, în vârstă de 30 de ani, a putut să se deplaseze chiar și un kilometru.

Dispozitivul funcționează greu în afara laboratorului din Lausanne

Totuși, dispozitivul funcționează greu în afara laboratorului din Lausanne, iar semnaul electric pe care îl trimite poate deveni inconfortabil.
Neșu a devenit un exemplu la nivel european. Spre exemplu, Dries Mertens, vedeta lui Napoli, a vorbit la superlativ despre Mihai Neșu, fostul său coechipier de la Utrecht.

„Dacă mi s-ar fi întâmplat mie, le-aș fi zis să-mi dea o pastilă și gata! Dar Mihai a luptat și, chiar dacă a ajuns într-un scaun cu rotile și nu poate mânca singur, a înființat fundația Mihai Neșu; iar acum ajută copii care au probleme similare. Dacă mă întrebați pe mine, el este cea mai fericită problemă din lume. Acum trăiește în România cu familia sa, unde l-am vizitat anul trecut. Am ieșit la cină și am vizitat centrul orașului împreună. Am fost atât de mândru de el!”, a mai spus Mertens

Adauga un comentariu