National

Un fost parlamentar, oprit în trafic pentru o verificare. Ilie Morega a avut o reacţie sfidătoare în faţa poliţistului: „Dacă nu ai auzit de mine, o să auzi“ – VIDEO

Publicat: 14 mai 2021
Ilie Dan Morega, fost parlamentar PNL în timp ce semnează un avertisment dat de poliție
Agentul de poliție îl interpelează care este motivul pentru care nu a purtat centura de siguranţă, iar fostul prefect şi parlamentar îî menționează faptul că a dat-o jos în acele momente, încercând să mintă, după care recunoaşte că nu a purtat-o

În urmă cu doar câteva zile au apărut în spaţiul public imagini de la un incident care s-a produs pe un drum naţional din județul Gorj, în urmă cu mai bine de un an şi jumătate, între un fost parlamentar al Partidului Național Liberal, Dan Ilie Morega şi un agent de poliţie. Fostul demnitar a oprit în trafic pentru o simplă verificare, după ce omul legii a constatat că nu purta centura de siguranţă.

În imaginile surprinse de body-cam-ul purtat de către poliţişti se observă foarte clar cum Dan Ilie Morega, care a fost înainte de anul 1989 preşedintele Cooperaţiei din Gorj, este vizibil deranjat de faptul că a fost oprit de poliţist și a adoptat un comportament sfidător.

Imaginile video pot fi văzut AICI!

Ilie Morega, fost parlamentar: „Eu sunt o personalitate. Mi-ai făcut un milion de nervi“

Ilie Morega, după ce a fost oprit de polițist îl întreabă pe acesta dacă știe cine este, replicând că este fost prefect al județului și fost parlamentar al României. De asemenea, fostul demnitar se arată vizibil nervos în momentul în care agentul de poliție care l-a întrebat de ce nu purta centura de siguranță nu-l recunoaște.

„Dacă nu ai auzit de mine, o să auzi“, îi spune poliţistului, care îl întreabă: „Sunteţi de la noi, de la Padeş?“

„Sunt din Patagonia. (…) Ai cinci luni de când eşti la Padeş şi nu mă ştii?“, a spus fostul demnitar.

„Nu ştiu dacă d-voastră mă ştiţi pe mine“, îi replică poliţistul.

Morega începe să se enerveze: „E culmea. Eu să te cunosc pe tine. Păi şi eu de unde să vă cunosc pe d-voastră?“. Pentru că sunt o personalitate. Am fost prefectul judeţului, am fost parlamentar!. (…) Mi-ai făcut un milion de nervi“, a menționat Ilie Morega.

Agentul de poliție îl interpelează care este motivul pentru care nu a purtat centura de siguranţă, iar fostul prefect şi parlamentar îî menționează faptul că a dat-o jos în acele momente, încercând să mintă, după care recunoaşte că nu a purtat-o.

Agentul de poliţie îl anunţă că îi va întocmi un avertisment scris, dar Morega îl roagă să nu-l mai completeze.

„Nu pot, domnule, să vă las să plecaţi ca şi când nu v-aş fi oprit”, a transmis polițistul.

La sfârșit, Morega primeşte procesul-verbal, însă îl mototoleşte şi îl aruncă pe jos.

Poliștistul a fost atacat în repetate rânduri de fostul parlamentar Ilie Morega

La puțin timp după incidentul petrecut, Dan Ilie Morega a avut o serie de reacţii la adresa agentului de poliţie. Fostul parlamentar afirma că a primit o sesizare din partea unui cetăţean din Padeş în care arăta că poliţistul Răzvan Ghiţulescu ar fi efectuat un control abuziv asupra unei familii din comuna Padeş, unde activa.

Mai mult decât atât, Dan Morega l-a mai atacat pe poliţist că a folosit armamentul din dotare în mod nejustificat.

„Din păcate, acelaşi poliţist pe care l-am reclamat la comandantul IPJ Gorj, Decebal Drăghiea, în urmă cu aproape un an, a comis-o grav. Îi spuneam domnului comandant că a repartizat la postul de poliţie din Padeş, un tânăr poliţist din Godineşti, pe Ghiţulescu Răzvan, care în loc să se ocupe în mod corespunzător de comună şi să prevină o serie întreagă de încălcări ale legii, el însuşi comite abuzuri. Degeaba am discutat însă cu şeful poliţiei judeţene că acesta.

Doresc să-i atrag atenţia domnului Drăghiea foarte sever, înainte de a-l informa pe ministrul MAI, să fie om de comandă, un conducător de comandă a unei instituţii de forţă care are un număr impresionant de tineri ce au absolvit şcoala de poliţie la apelul de seară, trei sau şase luni. Poliţia le-a dat pistoale, legitimaţie şi încadrarea respectivă ca să îşi facă datoria şi să prevină încălcarea legii. Nicidecum să încalce legea, aceşti poliţişti să fie nişte abuzivi şi, mai mult, să aibă probleme cu justiţia”, a declarat Morega pentru gorjeanul.ro

Acelaşi agent de poliție, la începutul anului 2021, a fost declarat inapt la testarea psihologică făcută de Inspectoratul de Poliție Județean Gorj şi i s-a retras dreptul de a mai deţine armă. Omul legii a contestat hotărârea şi a fost reevaluat, primit calificativul apt. Agentul de poliţie a revenit în judeţul Călăraşi, de unde fusese detaşat în Gorj, pentru că aici are familia, şi a fost repus în drepturi.

Ce spune Ilie Morega despre incidentul produs în urmă cu un an și jumătate

Invitat la o emisiune de la postul Realitatea Plus, Dan Ilie Morega a relatat despre acest incident că nu a existat niciun conflict.

„M-au amendat destui poliţişti din Gorj. Am fost oprit regulamentar, după care m-a întrebat: «Dumneata eşti de aici?». «Da, sunt de aici. Dar dumneata poţi să-i spui lui taică-tău, nu mie». Nu a fost niciun conflict. (…) El a compactat imaginile. La Tismana din secţia din care făcea parte, am primit amendă, pentru că am trecut linia continuă cu o roată. I-am făcut eu ceva poliţistului? Doamne fereşte. Eu sunt fără niciun fel de pârghii. în afară că am un Institut de Analiză, Investigaţii Publice şi Politice (n.r. – o organizaţie non-guvernamentală condusă de Morega) şi care îşi face datoria. Consilierul institutului care făcut şi jurnalism timp de 25 de ani, el a făcut această anchetă. Poliţistul ăsta, la un moment dat în comună lui ca să se dea mare cocoş, i-a ridicat permisul un lăutar dintr-un sat vecin. El a tras 16-17 cartuşe“, a transmis Ilie Morega.
Adauga un comentariu