National

Un medic din Vaslui s-a infectat cu noul coronavirus, la scurt timp după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19. Care este starea de sănătate a acestuia

Publicat: 08 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un medic din Vaslui s-a infectat cu noul coronavirus la scurt timp după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19. Care este starea de sănătate a acestuia
Un medic din Vaslui s-a infectat cu noul coronavirus, la scurt timp după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19

Un medic din Vaslui s-a infectat cu noul coronavirus, la scurt timp după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19. În urma celor întâmplate, acesta a fost internat în secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Conform presei locale, nu se ştie dacă medicul va mai opta şi pentru rapel.

Un medic s-a infectat cu noul coronavirus după ce s-a vaccinat împotriva COVID-19

Un medic din Vaslui s-a infectat cu noul coronavirus, la scurt timp după ce s-a vaccinat împotriva virusului din China. Potrivit informaţiilor oferite de vremeanoua.ro, imediat după ce i-a fost administrat serul, medicul a început să se simtă rău, însă a pus simptomele pe baza vaccinului.

Sursa citată informează că medicul a mers acasă, însă starea de sănătate i s-a înrăutăţit de la o zi la alta. A fost nevoie de internare de urgenţă, iar în momentul internării, medicul ar fi avut plămânii afectaţi în proporţie de 50%. S-a testat şi mare i-a fost uimirea atunci când a aflat că este pozitiv la noul coronavirus. A urmat cu stricteţe tratamentul impus de colegii săi şi şi-a revenit, însă nu se ştie dacă medicul va mai opta şi pentru rapel, despre care toată lumea ştie că provoacă reacţii mult mai dure decât vaccinul în sine.

Rapelul provoacă reacţii mai dure decât vaccinul în sine

Emilian Imbri, managerul Spitalului “Victor Babeş” din Bucureşti, a vorbit despre reacţiile pe care le provoacă rapelul, după ce este administrat.

“Nu s-a întâmplat numai la noi, dar au fost cazuri mai numeroase de reacţii post-rapel decât reacţiile după prima doză de vaccinare. La noi, din 500 de persoane câte am vaccinat pe 27-28-29-30 decembrie, au fost trei persoane care au acuzat o uşoară durere la locul respectiv sau a doua zi, braţul dureros un pic în zona deltoidului. Acum, din practic tot 500 de oameni vaccinaţi cu a doua doză, 14-15 oameni au avut manifestări mai serioase, depistabile şi vizibile: febră, dureri musculare – dar dureri musculare, ca şi cum ar zice omul “parcă eram bătut cu maiul”- , tuse, rinoree” a spus managerul Emilian Imbri.

Ce se întâmplă dacă ai făcut vaccinul şi te-ai îmbolnăvit cu COVID-19

După prima doză de administrare a vaccinului este posibil ca persoană în cauză să se poată îmbolnăvi cu COVID-19. Conform unor cazuri deja existente, s-a semnalizat posibilitatea de îmbolnăvire între cele două doze de vaccin împotriva COVID-19. De exemplu, la Iaşi, prof. dr. Carmen Dorobat s-a îmbolnăvit după ce şi-a făcut a prima doză de vaccin Pfizer. Totuşi, autorităţile au spus că, pentru vaccinul Pfizer, rapelul trebuie amânat dacă persoana în cauză se îmbolnăveşte după injectarea primei doze. Amânarea se poate face până la un maxim de 42 de zile. Totuşi, în cazuri excepţionale, rapelul se poate face şi după perioadă mai sus amintită:

La nivelul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a fost aprobată instrucţiunea privind vaccinarea în situaţii speciale, cu vaccin de tip ARNm.

Conform prevederilor regăsite în acest document, vaccinarea persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 nu este contraindicata, iar vaccinarea acestora se poate realiza după vindecare.

Totodată, în cazul în care o persoană dezvolta infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinata după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze.

Pentru situaţiile în care o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 are contraindicaţii temporare pentru cea de-a doua doză, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile. În situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă.

Adauga un comentariu