National

Un schior din Predeal a filmat un urs, care se afla pe urmele lui. Totul a avut loc pe pârtia Cocoșul – VIDEO

Publicat: 09 mart. 2021
Un urs care fuge
Bărbat rănit de urs într-o coumnă hargiteană, transportat de urgență la spital pentru a primi îngrijiri medicale în urma rănilor lăsate de animalul sălbatic

Marți, 9 martie, un schior din Predeal a filmat un urs, care se afla pe urmele lui. Incidentul a avut loc pe pârtia Cocoșul.

Bărbatul, care l-a filmat pe tânărul urs, încerca să țină animalul la distanță de un grup de oameni, aflați pe pârtie. În înregistrarea video se poate observa cum ursul se apropie de grup, în ciuda încercărilor bărbatului de a-l ține departe din vorbe. Acesta a dat dovadă de curaj, fiindcă a încercat să îl alunge pe urs în pădure, însă animalul nu părea să îl asculte. De aceea, bărbatul a început să schieze, iar ursul s-a ținut după el.

Totul a durat minute bune, până când ursul a decis să abandoneze cursa ți să se îndrepte spre marginea pădurii.

Inspectoratul județean de jandarmi a semnalat marți, 9 martie 2021, prezența unui urs pe o pârtie de ski la Predeal.

Instituția a transmis că a fost efectuat un apel la 112 în acest sens, la ora 13:10. Apelul semnala prezența unui urs pe pârtia sub teleferic (Predeal) și a venit din partea unei persoane care se afla în teleschi. Din datele oferite de persoana care a sunat la numărul unic de urgență, în zonă nu erau oameni care să fie puși în pericol, iar ursul a traversat pârtia.

În doar câteva minute, jandarmii au ajuns în zonă, însă ursul nu mai era acolo. Aceștia au sesizat instituțiile abilitate pentru relocare.

Comentarii
Adauga un comentariu