Stiri medicale

Vaccinul împotriva coronavirusului tip tabletă, în loc de injecție, testat pe oameni

Publicat: 15 mai 2020
pastile
Vaccinul împotriva coronavirusului tip tabletă

Vaccinul împotriva coronavirusului tip tabletă. Dr. Sean Tucker, director științific la Vaxart, a dezvăluit că compania sa testează mai multe tablete de vaccin, care ar putea fi testate si pe oameni încă din iulie.

Un om de știință a dezvăluit ca un vaccin contra coronavirusului luat ca tabletă în loc de injecție, urmează să intre în studii umane.

Dr. Sean Tucker, ofițer științific principal la Vaxart, a dezvăluit că compania sa testează mai multe tablete de vaccin, care ar putea fi testate si pe oameni încă din iulie.

Vorbind cu jurnalistii de la Daily Mail, dr. Tucker a declarat: „Sperăm că noi și alții vom putea avea milioane de doze până la sfârșitul anului, la începutul anului viitor. Pentru mine, acest lucru nu pare nejustificat, având în vedere suma de bani pe care guvernul american și alte persoane le-au acordat. Sperăm că o soluție de vaccin va permite lucrurilor să se deschidă și ca oamenii să iasă din nou”.

Vaccinul împotriva coronavirusului tip tabletă

Potrivit Dr. Tucker, Vaxart are în prezent mai multe vaccinuri coronavirus în dezvoltare: „Construim în esență ADN-ul care codifică proteinele Covid-19. Dacă îl pui în intestin în contextul potrivit, obțineți un răspuns imun cu adevărat puternic la aceste proteine. Deoarece il livrăm pe o suprafață umedă – mucoasa intestinului – obținem un răspuns imunitar excelent în întregul sânge, dar primiți și anticorpi și celule T in locurile infecției din plămâni. Așa funcționează vaccinul nostru – este proiectat să monteze un răspuns imun pe suprafețe umede, cum ar fi tractul respirator, pe care Covid-19 îl infectează”.

În prezent, vaccinurile sunt testate pe șoareci, dar ar putea fi testate si pe oameni în câteva luni.
Adauga un comentariu