International

Veste bună pentru copii. Traseul lui Moș Crăciun în jurul lumii poate fi urmărit aici!

Publicat: 03 dec. 2020
copii se uită cum se deplasează Moș Crăciun cu ajutorul renilor
Moș Crăciun poate fi urmărit

Douăzeci și una de zile până când copiii vor avea un zâmbet mai larg pe chip. În curând, cea mai iubită persoană din lume, Moș Crăciun, va porni în călătoria sa în jurul lumii ca în fiecare an, sub supravegherea Forțelor Aeriene Americane.

Comandamentul American al Apărării Spaţiului Aerian (NORAD) a lansat deja pagina de Internet creată special pentru ca oamenii din întreaga lume care doresc să-l poată urmări în acțiune pe Moș Crăciun.

Moș Crăciun va începe călătoria în jurul lumii pe 24 decembrie și va fi atent monitorizat de NORAD.

Pe www.noradsanta.org puteți să ascultați melodiile și filmele preferate ale Moșului sau chiar să vă jucați împreună. Tot aici, aveți posibilitatea să vedeți unde este și ce face Moșul în Ajunul Crăciunului.

Todoată, site-ul dezvoltat de Google dedicat urmăririi Moșului pe Glob este santatracker.google.com.

Un băiețel italia, în vârstă de 5 ani, a scris o scrisoare emoționantă

Tommaso Z.,un băiețel în vârstă de 5 ani, a demonstrat că este un copil extrem de curajos. Acesta locuiește în Cesano Maderno, Italia și în contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus a făcut un gest ce a devenit viral. Fiind atât de îngrijorat de faptul că Moș Crăciun nu va mai putea aduce cadouri în acest an de Crăciun, s-a decis să îi scrie premierului Italiei, Giuseppe Conte. Având la dispoziție ajutorul părinților săi, micuțul i-a solicitat oficialului o declarație specială pe propria răspundere, care să îi permită Moșului mult iubit să viziteze toți copiii de pretutindeni în prag de Crăciun.

Visul băiețelului este de a deveni elf, fiind doritor să îl ajute pe Moș Crăciun să ducă la exact la timp cadourile pentru toți copiii care au fost sau nu cuminți.

„Dragă președinte Conte,

Numele meu este Tommaso Z. Locuiesc în Cesano Maderno (MB), am 5 ani și merg la grădinița Sant’Anna. În familie și la școală respectăm toate regulile și prevederile dumneavoastră. Ne spălăm întotdeauna mânuțele, păstrăm distanța față de alte persoane, iar adulții poartă măști”, a scris Tommaso în scrisoare.

Copilașul a adăugat faptul că, împreună cu mama sa, a numărat zilele care au mai rămas pănă la momentul mult așteptat și anume Crăciunul. Și deodataă a început să se îngrijoreze că, din pricina restricțiilor impuse de guvernul italian pe timpul nopții, Moșul nu va reuși să facă față tuturor cererilor și să dăruiască cadourile mult dorite.

„Voiam să vă întreb dacă puteți face o declaraţie specială pentru a-i permite să transporte cadourile tuturor copiilor din lume. Știu că Moș Crăciun este bătrân și este riscant să intre în case, dar el este înțelept și cu siguranță va purta masca pentru a se proteja”, a mai scris Tommaso în scrisoare.

Italia nu dorește deschiderea stațiunilor de schi

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat despre regulile comune pentru stațiunile de schi la nivel european în ceea ce privește permiterea turiștilor să vină în vacanță în stațiunile de schi ar contribui la agravarea pandemiei.

Aparent, și președintele francez Emmanuel Macron ar fi de acord cu această idee. „Pare imposibil să luăm în considerare redeschiderea stațiunilor de schi pentru sărbătorile de sfârșit de an”, a declarat marți Emmanuel Macron. Numai că joi, Franța a venit cu altă soluție. Premierul Jean Castex a spus că stațiunile de schi din Franța ar putea fi deschise, poate după Crăciun, dar infrastructuri precum lifturile, care comportă riscul unei aglomerări de oameni, vor rămâne închise.
Adauga un comentariu