Titlurile zilei

Vestea pe care a primit-o a fost ca o confirmare la moarte! Minunile există, iar un medic din Iași a dovedit asta. Iată povestea care te cutremură

Publicat: 30 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vestea pe care a primit-o a fost ca o confirmare la moarte Minunile există iar un medic din Iași a dovedit asta. Iată povestea care te cutremură
Ieșeanul Dumitru Moisuc povestește cum a primit o nouă șansă la viață în urmă cu 10 ani, după ce a fost operat de cancer

În urmă cu 10 ani, un ieșean a fost diagnosticat cu o boală cruntă ce nu îi mai dădea mari speranțe de viață. Dumitru Moisuc avea 52 de ani când a primit crunta veste că suferă de cancer la gât. A trecut un deceniu de atunci, iar, acum, le este recunoscător celor care i-au salvat viața, în special profesorului Vasile Costinescu și medicului Cătălina Pintilie

Un ieșean în vârstă de 62 de ani a fost diagnosticat cu o boală cruntă în urmă cu un deceniu. Dumitru Moisuc locuiește în satul Perieni, comuna Probota, din județul Iași. Toată viața lui a lucrat în domeniul agricol și s-a ocupat de erbicidarea culturilor. Bărbatul povestește că a inhalat foarte multe substanțe și toate acestea i-au declanșat cancer la gât. La vârsta de 52 de ani, el a primit trista veste și nu mai avea prea multe speranțe la o viață normală. Dumitru Moisuc s-a temut mereu că va muri.

„Eu am lucrat pe tractor foarte multă vreme și am umblat numai cu otrăvuri, cu erbicide. Am stat cu nasul numai în chimicale și, cu timpul, s-au adunat, iar rezultatul a fost unul greu. M-am trezit la 52 de ani, dintr-un om normal, că aveam cancer și viața mea se ducea la vale. La cum eram atunci, nu am crezut că mai scap vreodată cu viață și o să ajung să îmi cresc nepoții! Nu îmi dădeam seama că, dacă nu mă protejez, cu mască sau cu mănuși, ar putea să mă afecteze într-un fel. Am ajuns la spital în ultimul moment și echipa medicală de la ORL, de la Spitalul „Sf. Spiridon”, a făcut minuni cu mine!”, a povestit Dumitru Moisuc.

Ieșeanul le mulțumește medicilor că trăiește

A trecut un deceniu de când ieșeanul a fost operat de unul dintre cei mai buni medici oreliști din România, fostul șef al Clinicii ORL din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, regretatul profesor doctor Vasile Costinescu, care, din nefericire, în urmă cu aproximativ 8 ani, s-a stins din viață. Dumitru Moisuc a povestit cu lacrimi în ochi cum prof. dr. Vasile Costinescu i-a dat o a doua șansă la viață, după ce l-a operat, când nimeni, nici măcar medicul, nu mai spera să își revină. Ieșeanul a ținut morțiș să îi mulțumească atât medicului Vasile Costinescu, cât și dr. Cătălinei Pintilie, și ea medic ORL în cadrul clinicii de la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Dumitru Moisuc îi consideră pe cei doi medici salvatorii lui.

„Dacă nu era domnul doctor Vasile Costinescu, care a murit, Dumnezeu să-l ierte!, și doamna doctor Cătălina Pintilie, eu astăzi nu mai eram! Eram mort demult și putrezit. Au făcut adevărate minuni pentru mine. Mulțumită lor eu sunt astăzi în viață. Vreau să le mulțumesc și să le spun că mă rog în fiecare zi pentru ei, au fost salvatorii mei. Mi-au salvat viața! Le voi fi dator toată viața. Sunt bine, nu depind de nimeni, mă descurc singur să am grijă de mine. Ei sunt adevărați eroi. Le mulțumesc din toată inima pentru tot ce au făcut pentru mine”, a povestit cu lacrimi în ochi Dumitru Moisuc.

Medicul Cătălina Pintilie: „Este un om și un pacient special, care a luptat foarte mult”

Medicul orelist Cătălina Pintilie, care a participat la operația ieșeanului, în urmă cu 10 ani, s-a bucurat enorm când a auzit că Dumitru Moisuc încă își amintește de cei care i-au salvat viața și că acesta este bine, sănătos. Medicul a avut doar cuvinte de laudă la adresa pacientului.

„Dumitru Moisuc este pacientul nostru de foarte multă vreme și îl știe toată echipa, datorită optimismului său. Este un om deosebit și un pacient care a luptat foarte mult. A fost operat în urmă cu 10 ani, după ce a ajuns în stare destul de gravă la noi. A trecut prin momente foarte grele, a făcut radioterapie, a avut și niște complicații, dar totul s-a terminat cu bine. Puțini sunt pacienții ca el, care, după astfel de momente, rămân pozitivi și plini de viață.

Felul lui de a fi l-a ajutat foarte mult să treacă peste această boală. Am avut o colaborare foarte bună, am rămas prieteni și mi-am dat seama de când m-ați sunat despre cine este vorba, deoarece este un om și un pacient special. Ce-i drept, nu a mai fost la consult de aproximativ 2-3 ani, dar noi îl așteptăm! Ne bucură enorm să auzim că este la fel de optimist, cu zâmbetul pe buze și se simte foarte bine. Domnul Moisuc este considerat vindecat. Pacienții care se află în situația lui sunt considerați vindecați după 5-6 ani. Îi transmitem și noi multă sănătate!”, a declarat as.univ.dr. Cătălina Pintilie, medic în Secția ORL din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon”, din Iași.

Adauga un comentariu