Medicamente

Vitamina D reduce riscul de Covid-19

Publicat: 04 sept. 2020
alimente bogate in vitamina D
Vitamina D reduce riscul de Covid-19: s-a demonstrat anterior că suplimentele cu vitamina D scad riscul infecțiilor tractului respirator viral

Vitamina D reduce riscul de Covid-19? Aceasta ipoteza a aparut inca de la inceputul pandemiei noului tip de coronavirus, insa cel mai recent studiu in acest sens ofera cea mai plauzibila dovada ca deficitul de vitamina D poate creste riscul de a face boala Covid-19.

Într-un studiu retrospectiv al pacienților testați pentru COVID-19, cercetătorii de la Universitatea din Chicago Medicine au găsit o asociere între deficiența de vitamina D și probabilitatea de infectie cu noul tip de coronavirus.

David Meltzer, de la UChicago Medicine, autorul principal al studiului, a declarat:

Vitamina D este importantă pentru funcționarea sistemului imunitar și s-a demonstrat anterior că suplimentele cu vitamina D scad riscul infecțiilor tractului respirator viral. Analiza noastra statistica sugereaza ca acest lucru poate fi adevarat in ceea ce priveste infectia COVID-19”.

Vitamina D reduce riscul de Covid-19, a aratat studiul efectuat pe 489 de pacienți

Echipa de cercetare a analizat 489 de pacienți al căror nivel de vitamina D a fost măsurat în decurs de un an înainte de a fi testati pentru COVID-19. Pacienții cu deficiență de vitamina D (

Studiul „Asocierea vitaminei D și a altor caracteristici clinice cu rezultatele testului COVID-19” a fost publicat pe 3 septembrie în JAMA Network Open, potrivit medicalxpress.com.

Jumătate dintre americani sunt deficienți în vitamina D, cu rate mult mai mari observate la afro-americani, hispanici și indivizi care trăiesc în zone precum Chicago, unde este dificil să se expună suficient la soare iarna.

„Înțelegerea dacă tratarea deficitului de vitamina D modifică riscul COVID-19 ar putea avea o mare importanță la nivel local, național și global”, a spus Meltzer. „Vitamina D este ieftină, în general foarte sigură și poate fi scalată pe scară largă.”

Meltzer și echipa sa subliniază importanța studiilor experimentale pentru a determina dacă suplimentarea cu vitamina D poate reduce riscul și potențialul severității COVID-19. Acestea subliniază, de asemenea, necesitatea studiilor cu privire la strategiile pentru suplimentarea cu vitamina D care ar putea fi cele mai potrivite la anumite populații.

Adauga un comentariu