Actualitate

Vladimir Putin, amenințare la adresa SUA. Lovitură dură pentru Biden înainte de vizita în Europa

Publicat: 22 mart. 2022

Liderul rus Vladimir Putin a lansat o amenințare dură la adresa SUA, după ce președintele american l-a numit criminal de război. Potrivit ministrului rus de Externe, relaţiile americano-ruse au ajuns în punctul în care ar putea fi întrerupte. Totodată, și Senatul SUA a condamnat invazia rusă în Ucraina, numindu-l pe Putin, de asemenea, criminal de război.

Rusia i-a înmânat ambasadorului SUA o notă de protest privind afirmaţiile lui Biden despre Putin. Acuzațiile la adresa administrației americane sunt deosebit de grave, astfel că s-ar putea ajunge la ruperea relaţiilor diplomatice între cele două țări. Supărarea liderului de la Kremlin pornește de la faptul că a fost etichetat drept criminal de război de președintele Joe Biden, dar și de Senatul SUA.

Vladimir Putin, amenințare la adresa SUA

Ministerul rus de Externe a anunţat că l-a convocat pe ambasadorul american la Moscova, John Sullivan, pentru a-i pune în vedere că remarcile preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, despre omologul său rus, Vladimir Putin, au adus relaţiile diplomatice bilaterale aproape de punctul de ruptură.

Ambasadorul american John Sullivan a fost convocat la Ministerul rus de Externe şi i s-a înmânat o notă de protest în legătură cu recentele declaraţii inacceptabile făcute de liderul de la Casa Albă, Joe Biden, la adresa preşedintelui Rusiei. Afirmaţiile preşedintelui SUA, nedemne de un demnitar de un asemenea nivel, împing relaţiile americano-ruse spre a fi întrerupte”, a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova.

Astfel, Preşedinţia Rusiei a reacţionat vehement la afirmaţiile liderului de la Casa Albă. Mai mult, prin vocea purtătorului de cuvânt al Kremlinului, rușii resping categoric respectivele afirmații din partea unui şef de stat, ale cărui bombe au omorât sute de mii de oameni în întreaga lume. Reamintim că toate aceste tensiuni au luat amploare înainte de summitul NATO care are loc joi, 24 martie, în Europa, și la care va participa și președintele american Joe Biden.

Vladimir Putin, condamnat în unanimitate de Senatul SUA

Totodată, săptămâna aceasta, Senatul SUA l-a condamnat în unanimitate pe Vladimir Putin în calitate de criminal de război. Senatorul republican Lindsey Graham a fost cel care a introdus rezoluția conform căreia Vladimir Putin este recunoscut drept criminal de război. Ideea sa a fost susținută de senatorii ambelor partide. Astfel, rezoluția Senatului încurajează Curtea Penală Internaţională de la Haga şi alte state să vizeze armata rusă în orice investigaţie a crimelor de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

Toţi ne-am unit împreună, în această Cameră, democraţi şi republicani, pentru a spune că Vladimir Putin nu poate scăpa de responsabilitatea atrocităţilor comise împotriva poporului ucrainean”, a spus senatorul democrat Chuck Schumer.

Iar în urma acestui val de acuzații la adresa lui Vladimir Putin, nici nu-i de mirare că Rusia a lansat respectiva ameninţare la adresa SUA.
Adauga un comentariu