National

WhatsApp va bloca posibilitatea utilizatorilor de a face capturi de ecran

Publicat: 05 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
WhatsApp va bloca posibilitatea utilizatorilor de a face capturi de ecran
Utilizatorii WhatsApp vor fi împiedicați să facă înregistrări de ecran sau capturi

Veste proastă pentru utilizatorii aplicației WhatsApp! Compania de Social Media a anunțat că internauții vor fi împiedicați să facă înregistrări de ecran sau capturi. Măsura face parte din politica de protejare a confidențialității utilizatorilor.

Astfel, persoanele nu vor mai putea face capturi de ecran pentru mesajele temporare „view once” la imagini și videoclipuri. Decizia vine după ce foarte multe date și informații personale au fost divulgate fără acordul utilizatorilor.

WhatsApp va bloca posibilitatea ca utilizatorii să facă screenshot la conversație

Potrivit informațiilor oferite de WABetaInfo, atunci când utilizatorii WhatsApp au activată funcția „view once”, înregistrarea de ecran sau captura este blocată.

Capturile de ecran se pot face, însă noua funcție este limitată la imaginile și videoclipurile temporare.

„Nu este posibil să transmiteți, să exportați sau să salvați imagini și videoclipuri de tip view once, dar destinatarul poate totuși să facă o fotografie utilizând un dispozitiv mobil secundar pentru a obține mesajul dvs. de tip view once, așa că aveți grijă când îl trimiteți”, transmite sursa citată.

Noua funcție a fost lansată pentru cei care utilizează o versiune beta actualizată a TestFlight și va fi implementată pentru mai mulți utilizatori în perioada imediat următoare.

Comunicarea cu salariații prin Whatsapp sau Facebook

Foarte mulți angajați utilizează în comunicarea de zi cu zi cu șefii ierarhici sau colegii diverse aplicații de comunicare, pe lângă comunicarea oficială (cum ar fi clasicele ședințe, online sau fizice, sau e-mail-uri). Canalele de comunicare alternative la locul de muncă nu pot fi ignorate indiferent dacă discuțiile ce au loc aici nu sunt (mereu) despre muncă sau dacă reprezintă cel mai rapid mod de a da o dispoziție.

Dacă este de părere că e oportun și facilitează comunicarea cu și între echipă, angajatorul poate stabili, prin documentele de muncă, un canal alternativ de comunicare, pe lângă cele deja cunoscute. În acest caz, avertizează un consultant juridic, angajatorul va avea noi responsabilități și va aplica și pentru aceste canale aceleași dispoziții legale și reguli interne.

„În varianta în care, pe lângă poșta electronică (e-mail), la nivelul organizației sunt stabilite și alte canale de comunicare, angajatorul este cel care are și responsabilitatea moderării și administrării lor, asigurându-se că sunt respectate toate dispozițiile legale și regulile interne, deci vorbim despre un mijloc de comunicare intern și oficial. Mai mult, aceste discuții se vor încadra în programul normal de lucru, fiind vorba despre relația de muncă în sine, însă se vor respecta și celelalte drepturi ale salariaților și ale angajatorului, adică pe lângă bunul simț, administratorul sau moderatorul va lua măsuri astfel încât să nu fie încălcate drepturile privind demnitatea, libertatea de exprimare și să fie prevenite orice forme de hărțuire”, a explicat Dan Năstase, consilier juridic specializat în relații de muncă.

În ultima perioada, Whatsapp a implementat mai multe noutăți. Dacă cineva vrea să fie invizibil pe aplicație și să scape de contactele enervante care îl deranjează frecvent, compania a sărit în ajutor. Important de precizat este faptul că deși Whatsapp va bloca anumite funcții, cea de a avea contul pe două telefoane rămâne.

Adauga un comentariu