Eveniment-Social

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită online, pe Scena 5, printr-un spectacol al Naționalului din Chișinău

Publicat: 22 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită online pe Scena 5 printr-un spectacol al Naționalului din Chișinău
Evenimente cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

În fiecare an, pe 24 Ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, echipa Naționalului ieșean împreună cu spectatorii săi primeau cu emoție trupa Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, pe scena Sălii Mari. Spectacolele aduse în cadrul binecunoscutului turneu anual s-au jucat mereu cu casa închisă și au primit nesfârșite aplauze.

Anul acesta, deoarece restricțiile actuale nu permit deplasarea trupei la Iași, oferim online spectatorilor noștri producția Naționalului din Chișinău, „Casa de pe graniță” de Sławomir Mrożek. Spectacolul poate fi văzut pe Scena 5 a Teatrului Național Iași (pagina de Facebook și canalul de Youtube), duminică, 24 ianuarie, începând cu ora 19:00.

regie şi adaptare – Agnieszka Korytkowska-Mazur

selectie muzicală și mişcare scenică – Maciej Zakliczyński

decor şi lumini – Paweł Dobrzycki

costume: Paweł Dobrzycki, Lucia Covali

distribuţie: Petru Hadârcă, Silvia Luca, Iurie Negoiţă, Ninela Caranfil, Draga-Dumitriţa Drumi, Igor Babiac, Petru Oistric, Valentin Zorilă, Iurie Radu, Iurie Focşa, Ion Mocanu, Anişoara Bunescu, Lilia Bejan, Mihaela Damian-Oistric, Doriana Zubcu-Marginean, Ana Tkacenko.

„«Casa de pe graniţă» e o profeţie a lui Sławomir Mrożek, profeţie  absurdă,  periculos de reală în mileniul bântuit de războaie și calamităţi, de refugiați și de sinistrați. «Mă înăbuş în această lume a strălucirii false și a minciunii, unde nu există oameni, ci manechine, nu suflete, ci aparențe. Nu există nici credinţă şi nici spirit adevărat, doar simboluri și semne exterioare ale spiritului și credinței», scria Mrożek. O data în plus Teatrul își confirmă vocația de spațiu al rezistenței și al libertății, mijloc de exercitare al spiritului critic și curajul civic.” (Larisa Turea, critic de teatru, secretar literar Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău)

Adauga un comentariu