Local

Asasinul Larisei Chelaru i-a pus pe jar de procurori

Publicat: 05 feb. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Asasinul Larisei Chelaru i-a pus pe jar de procurori
1

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi nu sunt de acord cu decizia Tribunalului Iasi prin care s-a dispus micsorarea pedepsei aplicate lui Robert Ciobanu, de la 20 ani de inchisoare la 15 ani de internare intr-un centru de detentie. Se discuta despre faptul ca judecatorii ar fi aplicat in mod gresit prevederile noului Cod Penal. Astfel, procurorii au facut contestatie impotriva deciziei Tribunalului si urmeaza ca instanta superioara sa decida daca Robert Ciobanu iese afara mai devreme cu 5 ani sau nu.

Robert Ciobanu a devenit unul dintre cei mai mediatizati criminali din istoria Iasului dupa ce a ucis-o pe Larisa Chelaru pe data de 28 octombrie 2005. La data de 29 decembrie 2005, Robert Ciobanu s-a vazut nevoit sa arunce cutia in care se afla cadavrul fetei la gunoi, moment in care aceasta a fost gasita de un lucrator de la Salubris. La vremea respectiva, acest caz a rasturnat ierarhiile in politia ieseana, iar Parlamentul a adoptat o lege noua cu privire la disparitia minorilor.

„Eu il astept sa vina acasa. A executat deja 8 ani de inchisoare. A gresit, a fost un moment de ratacire atunci. Nu pot sa stiu ce a fost in capul lui. Acum ii pare rau, regreta ce a facut. Astepta de multa vreme sa intre in vigoare noul Cod Penal. Toti puscariasii asteapta. Am mai vorbit la telefon cu el de cateva ori”, a declarat Mirel Ciobanu, tatal lui Robert.

Adauga un comentariu