Eveniment-Social

Parcare capcana in centrul orasului! Soferii ii multumesc lui Dumnezeu ca au scapat cu bine! – FOTO, VIDEO

Publicat: 13 feb. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Daca intri aici, ai toate sansele sa ramai socat de ce ai sa vezi @ Soferii care au avut curajul sa parcheze aici si-au facut o cruce mare la iesire si au zis ca nu le mai trebuie in viata lor asa ceva @ @ Reprezentantii Hotelului Unirea spun ca nu au avut loc incidente grave in parcarea subterana, masinile fiind lovite exclusiv din vina soferilor

O parcare subterana abia inaugurata ii ingrozeste pe soferi. Parcarea subterana de la Hotel Unirea a fost realizata cu o investitie privata, pe un teren al Primariei. In schimbul unui parc de joaca, municipalitatea a obtinut de la Lucian Grecu, patronul Hotelului Unirea, o parcare cu aproape 200 de locuri ce pot fi inchiriate cu ora in zona centrala, dar si un parc de joaca suprateran, ceva mai mic decat cel initial. La prima vedere, ar parea o afacere in beneficiul tuturor. Insa, daca parcul arata decent si parcarea subterana este incapatoare, rampa de acces s-a transformat intr-un cimitir de oglinzi.

Citeste si Parcare subterana in Piata Unirii

Cele mai mari probleme le au soferii care vin dinspre Starea Civila si vor sa intre in parcare, incercand sa faca dreapta pe rampa, spre subteran. Din cauza faptului ca accesul este foarte ingust, aproape la limita, peretele din dreapta, dar si stalpii de metal din stanga, pe sensul de intrare in parcare, sunt constant loviti de masini. Drept dovada stau scrijeliturile lasate de caroseriile masinilor pe stalpii care ghideaza accesul, dar si pe zidul sfaramat la colt.

„Depinde ce masina ai ca sa intri in parcarea de la Unirea. Daca e mai lunga, risti sa dai cu partea din fata de beton, din cauza ca rampa este prea abrupta”, spune C. B., un sofer „patit”. Un indicator care anunta pietonii ca nu au voie sa circule pe rampa de coborare a fost montat relativ recent, probabil din cauza unui incident in care un pieton a fost atins de o masina. „Nu stiu sa fi fost vreun incident cu un pieton. Ma voi interesa”, a declarat Lucian Grecu. Seful pazei insa, Constantin Pana, a recunoscut ca unii soferi nu nimeresc intrarea in parcare.

„Nu am avut absolut nicio reclamatie cu privire la masini zgariate sau avariate in parcare. Ca au mai fost care au sters stalpul de acces, acum depinde de fiecare sofer ce abilitati are”, a declarat Constantin Pana. Tariful pentru folosirea parcarii este de 2 lei pe ora. Locatarii din vecinatate beneficiaza de un tichet promotional care le asigura folosirea parcarii la tariful de 2 lei pe zi. Municipalitatea incaseaza 25.000 de euro ca redeventa pentru terenul concesionat pentru parcare. „Suntem absolut satisfacuti de modalitatea profesionista cu care un investitor din Iasi, respectiv Lucian Grecu, de la Hotelul Unirea, a abordat viitorul unui hotel, pe de o parte, iar pe de alta parte, responsabilitatea cu care a înteles ca e nevoie de o parcare într-o zona centrala, pentru care plateste bani catre municipalitate, dar rezolva si o problema a întregii zone”, a declarat, la momentul inaugurarii, viceprimarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu