Actualitate

Primar iesean condamnat definitiv, la cateva zile dupa ce a fost ales! A fost prins de procurorii de la DNA

Publicat: 20 iun. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primar iesean condamnat definitiv la cateva zile dupa ce a fost ales A fost prins de procurorii de la DNA
1

@ Nu a avut timp sa se bucure prea mult de victoria la alegeri, pentru ca magistratii l-au condamnat definitiv @ Este primul primar din Iasi condamnat definitiv dupa alegerile din 5 iunie 2016

Desi a fost ales primar de doar cateva zile, Dorin Mircea Malii n-a avut timp sa se bucure de rezultatul alegerilor, pentru ca judecatorii de la Curtea de Apel Iasi l-au condamnat definitiv la o pedeapsa de un an si cinci luni de inchisoare. Pe data de 5 iunie 2016, Dorin Mircea Malii a fost ales primar al localitatii Sipote din partea PSD.

In acelasi dosar a fost condamnat si fostul primar, Constantin Cotofanu, la o pedeapsa de un an si noua luni de inchisoare. Cotofanu este acuzat de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, de inselaciune si de fals intelectual impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene. Pentru fapte similare au mai fost trimise in judecata urmatoarele persoane: Constantin Laurentiu Burlacu, angajat al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi, Maria Ciobanu, contabil sef la primarie, Maria Sufragiu, tehnician constructor, Ioan Chirvase, secretar al comisiei de receptie si diriginte de santier. Toti acestia sunt acuzati ca au fost complicii primarului.

„În cursul anului 2008, Consiliul Local al comunei Sipote a devenit beneficiarul unui proiect finantat din fonduri PHARE intitulat «Centru de cooperare transfrontaliera pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul artelor si mestesugurilor». În cadrul acestui proiect, în cursul anului 2010, inculpatul Cotofanu Constantin, în calitate de primar, de reprezentant legal al beneficiarului si de presedinte al comisiei de receptie la terminarea lucrarilor, în scopul de a obtine fara drept ultima transa din banii acordati în cadrul proiectului, a prezentat autoritatii contractante mai multe documente false (procesul verbal de receptie si referatul privind executia lucrarilor) din care rezulta în mod nereal ca lucrarile au fost executate si ca toate lucrarile (consolidare, modernizare a bibliotecii si caminului cultural) respecta prevederile proiectului”, au precizat procurorii DNA. Prejudiciul calculat de oamenii legii ar fi de 25.167 euro la bugetul Uniunii Europene si 35.782 lei la bugetul national.

„În demersul sau, inculpatul Cotofanu Constantin a fost ajutat de membrii comisiei de receptie la terminarea lucrarilor, respectiv inculpatii: Malii Mircea Dorin, viceprimar, Ciobanu Maria, contabil sef în cadrul Primariei, Burlacu Laurentiu, specialist Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi, Chirvase Ioan, diriginte de santier, si Sufragiu Maria, tehnician constructor în cadrul Primariei comunei Sipote, care, în cursul lunii februarie 2010, au semnat procesul verbal de receptie alaturi de Cotofanu Constantin, atestând, în mod nereal, ca toate lucrarile au fost executate si respecta conditiile proiectului”, au mai precizat anchetatorii.

A fost pus sechestru pe bunurile acuzatilor. Complicii fostului primar au primit cate un an si cinci luni de fiecare, prin aceeasi decizie luata la finalul saptamanii trecute la Curtea de Apel.

Adauga un comentariu