National

Toti iesenii au consumat produsele acestei companii: faliment rasunator la cel mai important distribuitor de pe piata locala

Publicat: 21 dec. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Toti iesenii au consumat produsele acestei companii faliment rasunator la cel mai important distribuitor de pe piata locala
a:4:{s:7:"site_id";i:13;s:6:"old_id";i:20080;s:8:"site_url";s:14:"pascani.bzi.ro";s:15:"redirect_old_id";i:585763;}
• Unul dintre cei mai importanti distribuitori de bauturi alcoolice si produse alimentare de pe piata locala a intrat intr-un faliment rasunator, dupa ce si-a tepuit partenerii de afaceri • Datoriile lasate in urma de patronii firmei sunt de aproape 1,5 milioane de lei si este greu de crezut ca acestea vor putea fi recuperate de creditori • Sediile si bunurile companiei de distributie au fost vandute chiar inainte ca acestea sa fie valorificate pentru acoperirea prejudiciilor in dosarul de insolventa
Megadeth Impex este unul dintre cei mai importanti distribuitori de bauturi alcoolice si produse alimentare de pe piata locala, iar compania care in urma cu doar cativa ani atingea o cifra de afaceri de peste 16 milioane lei era cea care aproviziona majoritatea magazinelor de profil din Iasi. Activitatea din ultimii ani insa a ingropat firma in datorii, iar partenerii de afaceri ai SC Megadeth Impex SRL au ramas cu ochii in soare, dupa ce demersurile facute pentru acoperirea prejudiciilor au esuat.
Incercarile de recuperare a datoriilor s-au derulat pe o perioada de aproape un an, insa fara succes, iar in momentul de fata, Megadeth Impex, a carui administrator este omul de afaceri Lucian Stoean, trebuie sa plateasca catre stat si catre fostii parteneri de afaceri circa 1,4 milioane lei. Printre produsele comercializate de Megadeth Impex se numara si marcile: Kraft, La Festa International, Red Bull Romania sau Parmalat. Compania este una dintre primele din piata locala care a implementat un sistem de automatizare a fluxurilor de marfuri, de la aprovizionare la vanzare.
Partenerii de afaceri au ramas cu ochii in soare

Compania se afla in acest moment in procedura simplificata de faliment, iar pe data de 20 decembrie, lichidatorul judiciar in dosarul de insolventa, si anume Eurobusiness LRJ SPRL, a reconvocat adunarea generala a creditorilor, pentru a pune in discutie raspunderea impotriva administratorilor SC Megadeth Impex SRL.

Concret, patronul companiei – Lucian Stoean, este tras direct la raspundere in aceasta situatie, iar instanta va incerca sa recupereze de la el suma datorata de firma pe care o controleaza. Administratorul judiciar a luat aceasta decizie dupa ce a vazut ca au fost vandute pana si ultimele bunuri aflate in patrimoniul Megadeth Impex, iar mai grav de atat, bunurile comunicate de patronul companiei in dosarul de insolventa erau mai mult in bataie de joc: un teren vandut, doua autoturisme Tico si doua Dacii.

„In vederea identificarii eventualelor bunuri urmaribile, pe de o parte, lichidatorul judiciar a procedat la notificarea DEFPL – Primaria lasi, in vederea comunicarii daca debitoarea in cauza figureaza cu bunuri mobile sau imobile in evidentele fiscale. Potrivit Adresei nr. 33527, ne comunica faptul ca societatea figureaza in evidentele fiscale cu urmatoarele bunuri imobile si mobile: Teren in suprafata de 715 mp, situat in lasi, str. Prof. A. Sesan,  autoturism Tico, autoturism Tico, autoturism Dacia Supernova, autoturism Dacia 1304. In baza acestor informatii, am luat legatura cu debitoarea, care ne-a transmis ca terenul a fost instrainat si ne-a pus la dispozitie contractul de vanzare-cumparare. In ceea ce priveste autoturismele Tico, debitorul ne-a comunicat ca au fost instrainate si ne-a pus la dispozitie documentele care atesta instrainarea, iar autoturismul Dacia Supernova si autoturismul Dacia 1304 au fost casate, debitoarea transmitandu-ne procesele-verbale de casare”, dupa cum se arata in documentatia depusa de Eurobusiness LRJ SPRL in dosarul de insolventa.
Megadeth Impex mai figureaza cu o creanta de 1,4 milioane lei
Pentru a verifica daca totusi mai exista bunuri in patrimoniul firmei de distributie, lichidatorul judiciar a transmis catre OCPI Iasi o solicitare privind existenta unor eventuale imobile in patrimomul debitoarei pentru care nu a primit inca raspuns. Analizand documentele contabile ale companiei, lichidatorul a constatat recent ca Megadeth Impex mai figureaza cu o creanta in valoare de 1.311.059 lei.
Dosarul de insolventa are fixat urmatorul termen de continuare a procedurii pe data de 07.02.2017. Dupa aproape un an de procese, in data de 15 ianuarie 2015, instanta ieseana a decis sa aprobe cererea debitoarei si sa o conexeze cererii creditoarei SC Interstar Chim SA, la cererea celor de la SC Megadeth Impex SRL. Printre creditorii care au de recuperat sume de bani de la Megadeth Impex se numara cei de la E.ON, ApaVital SA, mai multe banci comerciale si Directia Economica si de Finante Publice Locale Iasi.
Adauga un comentariu