Eveniment-Social

Traieste intr-o vila somptuoasa de langa Iasi! Un medic de la UMF, patronul unui lant de magazine de lux – FOTO

Publicat: 08 mart. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii

@ Medicul iesean desfasoara activitate de cercetare la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi @ Nemultumit, probabil, de veniturile obtinute din cercetare, acesta a decis sa intre in afaceri, alaturi de actuala sotie @ Poate medicul are mai mult succes in afaceri decat in cercetare

Magazinele administrate de medicul iesean sunt situate intr-o zona extrem de frecventata din municipiu, dar nu oricine isi permite sa cumpere de aici. Preturile sunt destul de piperate, dar avand in vedere ca patronul este medic, acesta are asigurata o clientela cu bani, din lumea medicala. Prof. dr. Marcel Costuleanu, administratorul magazinelor SC Lavande CM SRL Iasi, este cercetator la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T Popa din Iasi. Pe langa activitatea de cercetare, profesorul de la fiziopatologie, fostul sef al Disciplinei imunologie si patologie generala din cadrul Facultatii de Medicina Dentara, reuseste sa-si faca timp si pentru magazinele frecventate de colegele din institutia de invatamant superior medical iesean.

Prof. dr. Marcel Costuleanu a facut parte si din Senat, dar si-a dat demisia anul trecut, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a demarat o procedura de verificare a averii, incompatibilitatii si a conflictelor de interese pentru membrii Senatului. In anul 2008, cercetatorul Costuleanu a candidat si pentru functia de rector al UMF Iasi. Acesta este actionar la SC Lavande CM SRl, SC LYO Moda SRL si SC Yook Consulting SRL, alaturi de Carmen Luiza Costuleanu, sotia prof. dr. Marcel Costuleanu.

De asemenea, medicul de la Facultatea de Medicina Dentara este si administratorul celor trei societati comerciale. Conform declaratiei de avere, prof. dr. Marcel Costuleanu obtine un venit anual, din salariu, de 77.395 lei. Sotia acestuia este angajata la Universitatea Petre Andrei si isi completeaza veniturile si din plata cu ora la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad din Iasi. De la cele doua institutii de invatamant superior, Carmen Luiza Costuleanu a incasat un venit anual de 20.000 lei. Aceasta este si directorul magazinelor SC Lavande CM SRL din Iasi, de unde a obtinut in 2014 un venit de 12.000 lei. Cercetatorul de la UMF are o vila de 160,66 metri patrati in Valea Lupului, imobil cu care a garantat la banca pentru obtinerea unui credit. In municipiul Iasi are un apartament de 71,55 mp, trecut pe numele sotiei. Tot sotia este proprietara unui teren de 500 mp, achizitionat in 2007, cultivat cu vita de vie. In localitatea ieseana Valea Lupului, prof. dr. Marcel Costuleanu detine un teren de 498,80 metri patrati. Sediul firmelor detinute de cercetator figureaza la adresa unde se afla vila din comuna ieseana Valea Lupului. Atat prof. dr. Marcel Costuleanu, cat si sotia, Carmen Luiza Costuleanu, au imprumutat 40.000 de euro, in perioada 2011-2013, de la diferite persoane din Iasi. De asemenea, familia Costuleanu are de achitat catre banci credite in valoare de 113.400 lei si 58.300 USD.

Adauga un comentariu