Local

Academia de Poliție așteaptă tineri ieșeni pentru locurile alocate IGSU! Ce cerințe trebuie îndeplinite de candidați

Publicat: 25 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Academia de Poliție așteaptă tineri ieșeni pentru locurile alocate IGSU Ce cerințe trebuie îndeplinite de candidați
Academia de Poliție scoate la concurs locuri la Facultatea de Pompieri și la Facultatea de Drept

Academia de Poliție primește tineri în cadrul concursului de admitere organizat pentru anul 2022. De asemenea, instituția a anunțat locurile alocate IGSU și condițiile necesare pentru înscriere. Pentru acest an, unitatea de învățământ are disponibile 38 de locuri la Facultatea de Pompieri și 8 locuri la Facultatea de Drept.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a anunțat sesiunea de recrutare 2022 pentru locurile alocate IGSU. Candidații au timp până pe 8 iulie 2022 să își depună cererile de înscriere. Participanții la admitere vor trece prin mai multe probe eliminatorii. Acestora li se va evolua performanța fizică, evaluarea cunoștințelor. De asemenea, vor fi examinați medical și psihologic de către specialiști. Candidații vor afla rezultatele abia pe 30 septembrie 2022.

Facultatea de Pompieri
Facultatea de Pompieri are 38 de locuri disponibile în acest an

Va avea loc admiterea la Academia de Poliție pentru locurile alocate IGSU

 un pompier
Persoanele care vor să intre la aceste secții trebuie să aibă o conduită decentă și disciplină

Tinerii care doresc să aplice la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” pentru locurile dedicate Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt așteptați să își depună cererile de înscriere. Ulterior, vor trebui să îndeplinească cerințele de recrutare criteriile specifice.

Candidatul trebuie să aibă vârsta de 18 ani împliniți, să aibă studiile liceale absolvite și diplomă de bacalaureat, să nu fi avut probleme cu legea sau consecințe din cauze disciplinare. De asemenea, trebuie să fie apți medical, fizic și psihologic desfășurarea activităților ulterioare în cadrul cursurilor.

„În situaţia în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situaţii, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv. Evaluarea psihologică se susţine înaintea examinării medicale”, declară reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

În plus, există criterii specifice cum ar fi: lipsa tatuajelor, vârsta mai mică de 27 de ani, note mari la purtare și lipsa abaterilor disciplinare în timpul școlii.

Academia de Poliție are și locuri destinate minorităților și celor cu probleme sociale. Facultatea de Pompieri are 1 loc pentru rromi și 2 pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială.

o persoana in uniforma IGSU
Candidații vor trece prin probe sportive, de cunoștințe și psihologice

Participanții vor trece prin probe de foc la concurs

 mai multe persoane in uniforma Academiei de Politie
Rezultatele concursului de admitere vor fi anunțate pe 30 septembrie 2022

Candidații vor avea de trecut mai multe probe eliminatorii. În primul rând, vor fi evaluați psihologic de către specialiști, până pe data de 13 iulie 2022. De asemenea, vor exista încă două probe, respectiv evaluarea performanței fizice și cea de evaluare a cunoștințelor. Probele de concurs pentru candidații la Facultatea de Pompieri se susțin la la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu”din Boldești.

Cei de la Facultatea de Poliție care vor să studieze dreptul, vor susține probele la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

Tinerii trebuie să fie și apți medical pentru a fi primiți în rândul studenților la cele două facultăți. Astfel, aceștia vor fi examinați medical după susținerea celorlalte probe. Participanții sunt avertizați de faptul că încercarea de a păcăli examinatorii prin documente false sau fraude, va fi pedepsită cu descalificarea din concurs.

„Prezentarea de înscrisuri false se pedepseşte conform legii şi atrage după sine eliminarea din concurs a candidaților. În cazul în care descoperirea falsului se face după încheierea admiterii, candidaţii respectivi vor pierde locul obţinut prin fraudă”, precizează reprezentanții MAI.

În această vară, tinerii interesați vor concura pentru locurile alocate IGSU din cadrul Academiei de Poliție.

Comentarii
  • bai nea omu, daca exista facultate de ordine publica, de ce sa nu existe si de pompieri?
    ca daca e s-o luam pe bune, la pompieri e totusi nevoie de ceva stiinta adevarata. ce arde, cum arde si la ce temperatura se aprinde, cum se propaga flacara, ce compusi de ardere rezulta. plus masinariile lor. e clar ca trebe sa stii si chimie si hidraulica.

    acu, dupa ce am stat sa ma gandesc ce trebe sa stie un pompier cu facultate, imi pare rau ca nu am dat si eu acolo.

Adauga un comentariu