National

Rezultatul privind alegerile locale din Sectorul 1 din București a fost amânat

Publicat: 13 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rezultatul privind alegerile locale din Sectorul 1 din București a fost amânat
SIIJ

Alegerile din Sectorul 1 din Bucureşti au fost prelungite de către Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Direcţia Generală de Poliţie a municipiului Bucureşti a cerut prelungirea termenului stabilt pentru a se realiza toate obiectivele.

„În cauza privind alegerile locale din Sectorul 1 București, aflată în instrumentarea Secției pentru infracțiunilor din justiție, activitățile dispuse de procurorul de caz prin ordonanța din data de 5 februarie 2021 nu au fost finalizate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București solicitând motivat prelungirea termenului stabilit pentru aducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor fixate. Luând în considerare complexitatea procedurilor și volumul mare de muncă pe care îl implică, procurorul de caz a aprobat solicitarea menționată și a fixat un nou termen de finalizare, respectiv 1 august 2021″,se arată într-un comunicat de presă.

După cecetarile făcute se vor comunica informaţiile suplimentare.

„Menționăm că din verificările efectuate nu s-a putut stabili diferența de voturi între candidați, nefiind finalizate activitățile dispuse de către procuror. Pe măsura derulării cercetărilor vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019”, se mai arată în comunicat.

 

Politsiti au fost împărţiţi în mai multe grupe pentru a număra buletinele de vot

Alegerile pentru Primăria Sectorului 1 a apărut după plângerea făcută de Daniel Tudorache (PSD) cel care a pierdut alegerile în fata contracandidatului de Clotilde Armând (USR PLUS). Renumararea voturilor s-a făcut de către poliţişti care au fot împărţiţi în mai multe echipe, iar procurorii Secţiei Speciale s-au ocupat bliantul numărătorilor efective.

Dosarul care a fost executat de către Secţia Specială deoarece este vizat preşedintele biroului electoral de sector, acesta fiind procuror. Însă plângerea penală nu o vizează pe Clotilde Armând. Procurorul Sorin Iasinovschi spune că pentru a reuşi să facă actele necesare din dosar trebuie să fie renumerate voturile de la alegerile locale.

Cererea procurorului de la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Pentru ca cercetările să continuie trebuie impuse efectuarea următoarelor activităţi:

1. Identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secții de votare
2. Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 secții de votare din cadrul Sectorului 1 București (cât și a votanților înscriși pe listele suplimentare), care și-au exprimat dreptul la vot
3. Confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării
4. Predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizare cercetărilor din prezenţa cauză

Procurorul susţine că de renumararea voturilor trebuie să se ocupe Poliţia Bucureşti, deoarece Secţia Specială nu are spaţiu şi nici oamenii necesari.

Această activitate nu poate fi efectuată de către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție din următoarele motive:
1. Pentru efectuarea operațiunii de identificare a buletinelor de vot corespunzător fiecărei secții de votare din cele 166 din cadrul Sectorului 1 este necesară o încăpere cu o suprafață foarte mare, care să permită acest lucru, și care totodată, trebuie să permită păstrarea temporară a sacilor cu buletine de vot, în condiții de siguranță pentru o perioadă de timp, întrucât această activitate nu poate fi realizată într-o singură zi, ori SIIJ nu dispune de asemenea încăperi
2. Această activitate necesită un număr mare de lucrători de Poliție Judiciară, precum și mijloace, care de asemenea, SIIJ nu dispune
3. Având în vedere neconcordantele ce rezultă din probele administrate până în prezent (înscrisuri, depoziţii de martor, etc) este foarte posibil ca după efectuarea operațiunilor descrise mai sus, să fie necesar accesul specialiștilor criminaliști care să efectueze constatări tehnico- științifice ale semnăturilor de pe procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării și de pe listele electorale.

Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile pentru primăria Sectorului 1 în faţa lui Dan Tudorache

Conform unor date procurorii au fi terminat de renumerat voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti. Surpiza ar fi ca Clotilde Armând a pierdut alegerile în faţa lui Dan Tudorache. Diferenţa dintre cei doi este una foarte mare, Dan Tudorache ar avea în faţă nu mai puţin de 1000 de voturi în faţa lui Clotilde Armând.

” S-a încheiat renumărarea voturilor de la cele 166 de secţii de votare. A fost un proces extrem de greoi pentru că a trebuit renumărat fiecare buletin de vot în parte. Sursele noastre arată faptul că sunt diferenţe foarte mari între voturile renumărate şi ceea ce s-a raportat. Ar fi diferenţe de peste 1000 de voturi în favoarea lui Dan Tudorache. Mâine, procurorii vor da un comunicat de presă pentru a declara ceea ce s-a întâmplat. De altfel, dacă procesul de renumărare a voturilor s-a încheiat, dosarul penal incă este în desfăşurare. Vorbim despre un proces penal de lungă durată care ar putea să mai dureze cel puţin 1 an, 2 sau chiar 3. Procurorii trebuie să stabilească clar câte buletine au fost anulate, numărate etc.

Adauga un comentariu