Culinar

Alimentul care este eficient pentru metabolism, plămâni şi ficat

Publicat: 27 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alimentul care este eficient pentru metabolism plămâni şi ficat

Acesta este un medicament miraculos de care foarte puţină lume ştie şi care nu este folosit la capacitatea maximă pe care o are. Din păcate, din lipsă de informaţie, miraculosul medicament, realizat în farmacia stupului, este mai puţin consumat de populaţie.

Capaceala este capacul de la fagure, cu care albinele “sigilează” mierea depusă în fiecare celulă a stupului pentru a-i conserva calităţile terapeutice. La început, mierea are un conţinut de apa destul de ridicat; de aceea, albinele sunt preocupate să elimine excesul de apă şi muta mierea din celulă în celulă, până când cantitatea de apă se reduce în proporţie de 18%.

Alimentul care este eficient pentru metabolism, plămâni şi ficat

În acest moment, pentru a păstra mierea în stup şi calităţile ei curative, albinele sigilează fiecare fagure cu capacele făcute din straturi alternative de ceară şi propolis. Ceară contribuie la o bună sigilare a fagurilor, împiedicând pătrunderea aerului şi a invadatorilor în stup, iar propolisul sterilizează mierea.

„Când fagurele este căpăcit în proporţie de 2/3, apicultorul ştie că trebuie să recolteze mierea. El foloseşte un cuţit special cu ajutorul căruia îndepărtează capacele, iar produsul obţinut se numeşte capaceala”, precizează apicultorul Mihai Militaru. Totodată, celelalte substanţe conţinute de capaceala: mierea, enzimele şi antibioticele naturale au rol antibiotic şi conservant.

Cum se administrează?

Datorită substanţelor active din compoziţie, capaceala reuşeşte să regleze metabolismul organismului, să amelioreze şi să vindece multe boli. Această comoară a stupului, capaceala, se consuma prin mestecare până când ceară se topeşte în gură.

Totodată, acest remediu intervine în igiena orală (în cazul stomatitei şi paradontozei), vindeca bolile respiratorii (laringita, faringita, astmul), de ficat, creşte şi menţine vitalitatea organismului. De asemenea, miraculosul produs apicol are şi efect de lubrifiere a vaselor de sânge, fiind de mare ajutor în cazul persoanelor care se confrunta cu probleme ale aparatului circulator.

Ţinând seama de calităţile genetice ale rasei de albine, specialiştii disting două feluri de capaceala: capaceala uscată (care conţine puţină miere-cand intre capaceala şi miere exista şi o pernă de aer) şi capaceala umedă (cu un conţinut mai mare de miere).

Bine de știut

Cine doreşte să urmeze un tratament cu capaceala, trebuie să verifice cu rigoare sursa de unde procura produsul apicol. Există apicultori care păcălesc consumatorii: ei zdrobesc fagurii de miere pe care-i comercializează ca fiind capaceala. Dar capaceala are calităţi terapeutice superioare în comparaţie cu fagurii de miere.

Adauga un comentariu