Local

Alți 17 muncitori vietnamezi depistați pozitiv COVID-19, la Iași – Update

Publicat: 25 sept. 2020
Vietnamezi de la Conest SA infectați cu Covid-19
Alți 17 vietnamiezi au fost confirmați cu noul coronavirus la Iași

Noi cazuri de angajați vietnamezi depistați pozitiv la testul Covid. Nu mai puțin de 24 de muncitori vietnamezi sunt internați, în total, în acest moment, în spitale COVID-19 din Iași, cu forme ușoare și medii ale infecției.

Update: s-au înregistrat încă 17 cazuri pozitive cu persoane de cetățenie vietnameză. Astfel, focarul de la compania de construcții totalizează acum 41 de cazuri pozitive (21 inițiale, trei la retestările periodice și 17 înregistrate astăzi).

„Betoanele nu se pot turna prin telemuncă”, Irinel Tofan, director general Conest.

Mesajul muncitorilor vietnamezi internați în spitale COVID-19 din Iași

„La început oamenilor le-a fost puțin frică să meargă la spital, dar după s-au simțit din ce în ce mai bine. Acuma nu sunt îngrijorați. Starea colegilor mei vietnamezi, de sănătate și de spirit, este una bună, datorită grijii pe care o au medicii. Ei vorbesc cu familiile lor în fiecare zi, iar cei dragi lor nu mai sunt ingrijorați. Condițiile spitalului sunt foarte bune. Medicii și asistentele au dat dovadă de profesionalism.”, a transmis Vi Vi Tuan, managerul echipei de muncitori vietnamezi.

Anchetă epidemiologică la Conest SA. Măsuri speciale pentru grupul muncitorilor vietnamezi

Compania se așteaptă să apară și alte cazuri. Astăzi, vineri 25 septembrie, au venit rezultatele testelor pentru 28 de muncitori vietnamezi. 17 muncitori din cei 28 retestați au ieșit pozitiv. 11 sunt în continuare izolați. S-au luat toate măsurile prevăzute de legislația sanitară.

Orașul este blocat de șantiere

Un oraş întreg este blocat din cauza Conest SA, firma lui Viorel Cozma, şi a specialiştilor din Primărie! Sute de ieşeni se plâng că din cauza şantierului din Tudor Vladimirescu, sunt cozi uriaşe de maşini, iar timpul petrecut în trafic s-a triplat efectiv, faţă de perioada de până la începutul şcolii. Şi mai grav este faptul că nimeni de la SC Conest SA nu lucrează în aceste momente pe şantierul din Tudor Vladimirescu, aşteptând probabil să vină iarnă, ca să mai treacă timpul şi ei să încaseze banii ieşenilor.

Afacerile din Tudor Vladimirescu, distruse de șantierul Conest SA

Afacerile din Tudor Vladimirescu, distruse de șantierul Conest SA. Proprietarii de fast-food-uri se gândesc serios să se reorienteze. Șantierul Conest a blocat activitatea agenților economici, care sunt în pragul falimentului, iar zeci de angajați riscă să rămână pe drumuri. Șefii firmei de construcții promit că termină lucrările peste două luni

Afacerile din Tudor Vladimirescu, distruse de șantierul Conest SA. Pe lângă pandemia de COVID-19 și lipsa studenților, oamenii de afaceri din campus se confruntă și cu un șantier deschis de Primăria Iași pentru reabilitarea liniei de tramvai. Executantul lucrării este Conest SA, controlată de afaceristul Viorel Cozma, firmă ce a primit majoritatea contractelor bănoase ale municipalității. Însă, modul în care sunt executate lucrările este sancționat de proprietarii afacerilor de tip fast-food. Trecătorii evită zona tocmai pentru că este impracticabilă. Vânzătorii de la chioșcurile de alimentație publică nu au de ales decât să observe că numărul clienților scade în fiecare zi din cauza accesului.

Iar acum, de la această anchetă epidemiologică la Conest SA, lucrările pe șantiere riscă să fie întârziate și mai mult.

Adauga un comentariu