Razboi în Ucraina

Atac aerian cu rachete de croazieră lângă graniţa Poloniei, afirmă un oficial american

Publicat: 15 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac aerian cu rachete de croazieră lângă graniţa Poloniei afirmă un oficial american
Responsabilul american a precizat că "a fost un atac aerian cu rachete de croazieră - şi aş spune că peste 20 de rachete de croazieră - care a avariat cel puţin şapte structuri"

Graniţa Poloniei, atac aerian cu rachete de croazieră lângă. Un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat luni, 14 martie, că Rusia a efectuat duminică atacul său împotriva bazei militare ucrainene din regiunea Lviv utilizând rachete de croazieră ce au fost lansate din spaţiul aerian rusesc de bombardiere cu raza lungă de acţiune.

Sub rezerva anonimatului, responsabilul american a precizat că „a fost un atac aerian cu rachete de croazieră – şi aş spune că peste 20 de rachete de croazieră – care a avariat cel puţin şapte structuri”.

militari ce urca intr-un avion
Înaltul responsabil de la Pentagon a mai spus că nu există trupe americane, contractori sau personal civil al guvernului american la această bază, situată la circa 40 km nord-vest de Lviv

Oficial american, atac aerian cu rachete de croazieră lângă graniţa Poloniei

Atac aerian cu rachete de croazieră lângă graniţa Poloniei. Oficialul american consideră că aceste rachete de croazieră aer-sol au fost lansate de bombardiere ruseşti cu rază lungă de acţiune din spaţiul aerian rus, nu din spaţiul aerian ucrainean, aceasta fiind o dovadă că instituirea unei zone de excludere aeriană nu este un panaceu.

În timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut luni, 14 martie, din nou, ca NATO să stabilească o zonă de excludere aeriană deasupra ţării sale, oficialul american a adăugat că „pentru cei care susţin necesitatea instituirii unei zone de excludere aeriană, acesta este un exemplu de ce aşa ceva nu ar avea niciun efect”.

Responsabilul citat sub rezerva anonimatului, a declarat că atacul asupra Centrului internaţional pentru menţinerea păcii şi securităţii din Iavoriv, la numai 20-25 km distanţă de frontieră cu Polonia – recent, președintele Andrzej Duda a vorbit despre situația refugiaților- , ţară membră NATO, nu va afecta efortul Occidentului de aprovizionare cu arme şi muniţii a Ucrainei.

elicoptere militare, razboi Ucraina, militari
Oficialul american a adăugat ca „pentru cei care susţin necesitatea instituirii unei zone de excludere aeriană, acesta este un exemplu de ce aşa ceva nu ar avea niciun efect”

Ministerul rus al Apărării a declarat că au efectuat lovituri în regiunea Lviv

Înaltul responsabil de la Pentagon a mai spus că nu există trupe americane, contractori sau personal civil al guvernului american la această bază, situată la circa 40 km nord-vest de Lviv. Această bază servind în ultimi ani ca teren de antrenament pentru forţele ucrainene sub supravegherea instructorilor străini, în special americani şi canadieni.

Baza Iavoriv a fost unul dintre principalele centre utilizate pentru exerciţiile militare comune între forţele ucrainene şi cele ale NATO. Oficialul de la Washington a dezminţit că la această bază soseşte o parte din ajutorul militar livrat Ucrainei de către ţările occidentale.

„Iavoriv nu a fost utilizată pentru asistenţa militară” livrată de Occident Ucrainei, a asigurat acesta.

Duminică, 13 martie, Ministerul rus al Apărării a declarat că trupele ruse au efectuat lovituri în regiunea Lviv asupra unor obiective unde se aflau „mercenari străini”, ucigând astfel cel puţin 180 dintre ei şi, de asemenea, distrugând un lot mare de arme care venea în Ucraina din străinătate. Totodată, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, afirmase că „eliminarea mercenarilor străini care au venit pe teritoriul Ucrainei va continua”.

Maxim Koziţki, guvernatorul regiunii Lviv, afirmase iniţial că rachetele au fost lansate dinspre Marea Neagră şi Marea Azov. De asemenea, în urma atacului asupra bazei din Iavoriv, tot el făcuse public un bilanţ de 35 de morţi şi 134 de răniţi.

Într-o altă ordine de idei, amintim că unul dintre cei mai apropiați aliați ai președintelui Vladimir Putin a declarat că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina nu a decurs atât de repede pe cât și-ar fi dorit Kremlinul. Viktor Zolotov, şeful Gărzii Naționale a precizat că progresul mai lent al operațiunii este din cauză că „forțele ucrainene de extremă-dreapta se ascund în spatele civililor”, acuzație făcută în mod repetat de oficiali din Rusia.

Totodată, un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat că a fost folosit un atac aerian cu rachete de croazieră lângă graniţa Poloniei.

Adauga un comentariu