Sanatate

Balonare în sarcină. Cum să rezolvi simplu și ușor acest deranj?

Publicat: 26 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Balonare în sarcină. Cum să rezolvi simplu și ușor acest deranj
Pentru a ameliora disconfortul evitați alimentele care favorizează fermentarea

Viitoarele mămici suferă de balonare în sarcină precum și de alte schimbări serioase în corpul lor. Din acest motiv, aceștia pot prezenta diverse simptome care nu au fost observate înainte. Balonarea abdominală în timpul sarcinii se datorează, de obicei, presiunii pe care o exercită uterul asupra intestinelor femeii.

Cu toate acestea, medicii identifică alte câteva cauze ale unei astfel de manifestări. Pentru a înțelege de ce există balonare și cum să o rezolvi, poți cere ajutor medical. Balonarea nu indică întotdeauna o patologie gravă. Deoarece corpul unei femei în timpul sarcinii este foarte sensibil la diferite tipuri de iritanți, chiar și cele mai mici schimbări în dietă pot provoca balonare la femeile însărcinate.

Balonare în sarcină. Ce factori pot provoca manifestarea disconfortului

Factorii care pot provoca un simptom precum balonarea sunt dieta și nutriția necorespunzătoare, aportul inadecvat de lichide, precum și incapacitatea de a menține un ritm normal de somn. Multe femei suferă de acest deranj din cauza stresului și tensiunii nervoase.

Dacă și atunci când factorii predispozanți sunt eliminați sau dacă există simptome suplimentare de disconfort, trebuie consultat un medic pentru a afla cauza exactă a balonării abdominale. Medicina modernă distinge mai multe cauze posibile de balonare la femeile însărcinate. Printre acestea se numără extinderea severă a uterului, lipsa enzimelor digestive, ulcer, gastrită, pancreatită, disbacterioză intestinală sau infecții alimentare.

În timpul sarcinii timpurii, aceasta este adesea asociată cu modificări ale fondului hormonal. Nivelurile crescute de progesteron reduc tonusul muscular al tuturor organelor interne. Acest lucru duce la congestie în tractul gastrointestinal. În primul trimestru de sarcină, balonarea poate fi, de asemenea, asociată cu boli ale tractului gastro-intestinal care sunt asimptomatice.

Diagnosticul de balonare abdominală în timpul primului trimestru. Teste necesare pentru determinarea afecțiunii

Dacă apare balonarea abdominală, femeile însărcinate trebuie să consulte un obstetrician-ginecolog. Dacă este necesar, acesta vă poate trimite la un gastroenterolog. În cazul durerii abdominale în timpul sarcinii, examinarea trebuie efectuată cu mare atenție.

Pentru început, medicul efectuează o examinare externă și o palpare, în timpul căreia determină acumularea de gaze. Un diagnostic mai amănunțit poate fi realizat cu ajutorul metodelor instrumentale sau al testelor de laborator. Printre cele mai eficiente se numără ecografie abdominală, test de glicemie și colonoscopia.

Pentru a ameliora disconfortul evitați alimentele care favorizează fermentarea. Mâncați încet și în porții mici. Beți multe lichide, apă necarbogazoasă. Limitați consumul de sare și continuați să vă mișcați mult. Nu trebuie să vă sperie acest simptom.

Ce alimente să evitați pentru a scăpa de disconfortul abdominal?

Trebuie să aveți grijă să nu includeți în dieta dumneavoastră alimente care provoacă balonare. Printre acestea se numără toată varza, fasolea, sfecla roșie și strugurii. Balonarea nu pune în pericol viitorul copil, dar provoacă multe neplăceri femeilor însărcinate.

Este important să ameliorezi cât de mult posibil gazele acumulate în intestine împiedică progresia normală a alimentelor, ceea ce provoacă arsuri la stomac, eructații și un gust neplăcut în gură. În plus, gazul în cazul balonării duce la o creștere a lumenului intestinului, la care acesta reacționează cu dureri înjunghiate sau dureroase, care apar adesea sub formă de contracții.

Există medicamente care pot ajuta la reducerea senzației de balonare în sarcină. Însă, numai un medic poate prescrie medicamente. Dacă balonarea continuă să fie o problemă după ce ați folosit celelalte metode menționate mai sus, puteți cere medicului dumneavoastră o recomandare privind utilizarea medicamentelor.

Adauga un comentariu