Local

Ce au decis procurorii în cazul bărbatului din comuna Focuri care şi-a ucis soţia în noaptea de Revelion

Publicat: 20 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce au decis procurorii în cazul bărbatului din comuna Focuri care şi-a ucis soţia în noaptea de Revelion

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au propus arestarea preventivă a lui M.P., bărbatul în vârstă de 60 de ani care şi-a omorât soţia, G.P., în vârstă de 55 de ani.. Acesta este acuzat că a săvârşit infracţiunea de omor asupra unui membru de familie.

Reamintim că pe data de 31.12.2019, în jurul orelor 22.00, un bărbat din satul şi comună Focuri, judeţul Iaşi, pe se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul P.M., în vârstă de 60 ani, i-a aplicat soţiei sale, în vârstă de 55 ani, multiple lovituri cu obiecte contondente, cauzându-i leziuni incompatibile cu viaţa. Femeia a fost diagnosticată cu fractură cominutivă calotă şi baza craniului, ruptură de hioid, ruptură de cartilaj tiroid, fractură – disjuncţie coloană cervicală cu interesare medulară, fracturi costale, bilateral, hemotorax stâng, ruptură plămân stâng, dilacerare renală dreaptă; fractură diafiză humerală stânga, fracturi ale simfizei pubiene şi ale ambele oase coxale.

Medicul legist din cadrul IML Iaşi a precizat că leziunile constatate la cadavru s-au putut produce prin loviri cu corpuri contondente, posibil urmate de cădere (peste uşă de sticlă) şi comprimarea regiunilor cervicală şi toraco – abdominală cu mijloace contondente.

Fiind audiat în cauză, inculpatul s-a prevalat de dreptul de nu da declaraţie în cauză.

În urma expertizării medico-legale psihiatrice s-a concluzionat că inculpatul a avut discernământ la momentul comiterea faptei pentru care este cercetat.

Adauga un comentariu