Actualitate

Bebelușul născut prematur de o mamă cu COVID-19 i-a uimit pe medici! Băiețelul are 3 luni și este îngrijit de doctori: „A trecut prin toate bolile posibile și de la o greutate de 1.000 de grame a ajuns acum la 2.040. Este un luptător”

Publicat: 15 iul. 2020
Bebelușul prematur dintr-o mamă cu COVID-19 va fi externat, iar medicii de la Maternitatea
Bebelușul născut prematur dintr-o mamă cu COVID-19, internat la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iași, i-a uimit pe medici

Bebelușul născut prematur de o mamă cu COVID-19 va putea fi externat curând. Medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași spun că nou-născutul este un învingător și asta pentru că, în ciuda tuturor complicațiilor pe care le-a suportat pe perioada internării, acesta a supraviețuit. După aproape 3 luni de la naștere, micuțul care s-a născut cu greutatea de 1.000 de grame cântărește acum 2.040 de grame

Bebelușul născut prematur pe data de 22 aprilie 2020 la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, dintr-o mamă diagnosticată cu COVID-19, va fi externat curând. După 83 de zile de internare în unitatea medicală, medicii sunt optimiști în ceea ce privește starea de sănătate a micuțului. Băiețelul a fost născut la Iași, pentru că mama lui, o tânără de 20 de ani, era pozitivă la infecția cu coronavirus. Aceasta a fost transferată pe data de 16 aprilie 2020 de la Vaslui la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Copilul s-a născut cu o greutate de 1.000 de grame și a scăzut la 750. După naștere, mama a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru a se trata de infecția cu coronavirus. De când este internat, mama l-a putut vedea pe copil doar în fotografii.

Dr. Anca Bivoleanu, medic neonatolog: „Pe perioada spitalizării, nou-născutul a trecut prin toate bolile care se întâlnesc la copiii născuți prematur. Este un învingător”

Bebelușul născut prematur dintr-o mamă cu COVID-19 a fost transferat imediat după naștere la Centrul Regional de Terapie Intensivă Neonatologie de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași. Faptul că micuțul se află acum în prag de externare reprezintă un miracol pentru medici.

„Pe perioada spitalizării, nou-născutul a trecut prin toate bolile care se întâlnesc la copiii născuți prematur. Bebelușul este un învingător pentru noi. A ajuns la Maternitatea «Cuza Vodă» în stare extrem de gravă. Treptat, a luat în greutate. O perioadă a stat la secția de Terapie Intensivă, dar acum este detubat și așteptăm să ia în greutate. Va fi externat când va avea 2.400 de grame”, spune medicul neonatolog Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.

Mama diagnosticată cu COVID-19 care a născut prematur își vede de 83 de zile copilul doar în fotografii

În momentul în care nou-născutul a ajuns la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, prognosticul medicilor era extrem de rezervat. Din cauza pandemiei de coronavirus și a noilor condiții de acces în spitale, mama și-a putut vedea copilul doar în forografii.

„Noi comunicăm de 3 luni cu mama bebelușului pe WhatsApp. Îi trimitem frecvent fotografii cu cel mic și o ținem la curent cu toate modificările care apar în starea lui de sănătate. Conform protocoalelor stabilite de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Iași, mama nu are voie să intre în maternitate, chiar dacă nu mai e pozitivă la infecția cu coronavirus. Își va vedea copilul în momentul externării. În curând, dacă toate decurg bine ca și până acum, copilul ar putea pleca acasă”, mai spune dr. Anca Bivoleanu.

În secția de neonatologie de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași sunt internați 65 de nou-născuți, dintre care 19 sunt în stare gravă

În secția de neonatologie de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, băiețelul are 64 de prieteni, 64 de nou-născuți. Din cei 64 de nou-născuți din secția de neonatologie, 19 sunt internați în secția de Terapie Intensivă în stare gravă, dintre care 11 sunt născuți prematur cu greutatea sub 1.400 de grame. Cel mai mic are 620 de grame. În urmă cu câteva zile, și tripleții născuți la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași au fost externați.

Pe data de 16 iunie, o tânără mămică de 28 de ani, aflată la a doua sarcină, a dat naștere la tripleți la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași.  Femeia cu un singur ovar i-a uimit pe medici că a reușit să obțină o sarcină trigemelară. Copiii născuți la 2.050, 2.130 și 2.290 de grame au fost externați după ce au luat în greutate până la 2.400 de grame. La naștere, cei mici au primit note de 9 și 10.

Adauga un comentariu