Frumusete

Bicarbonat de sodiu pentru mancarimile scalpului: cum sa il folosesti

Publicat: 24 mart. 2021
bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un adevărat purificator pentru păr.

Bicarbonatul de sodiu intră din ce în ce mai mult în rutinele noastre de frumusețe. Utilizat atât pentru piele, cât și pentru păr, bicarbonatul are multe virtuți. Cu toate acestea, pentru a utiliza bicarbonatul de sodiu în mod corespunzător, există câteva mici precauții pe care ar trebui să le aveti in vedere.

Care sunt beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru par si scalp?

Bicarbonatul de sodiu este un excelent „demachiant” pentru păr, motiv pentru care vorbim adesea despre șamponul cu bicarbonat de sodiu. Ajută la eliminarea excesului de sebum, deci este foarte eficient atunci când este utilizat în mod regulat pe părul gras. Bicarbonatul îndepărtează, de asemenea, impuritățile și, în special, reziduurile, cum ar fi particulele de poluare sau reziduurile de silicon sau paraben conținute în șampoane nenaturale.

Bicarbonatul de sodiu este un adevărat purificator pentru păr. Prin virtuțile sale purificatoare, vă permite să redati vitalitatea părului suprasolicitat. Bicarbonatul are și proprietăți hidratante, deci este ideal pentru a face un șampon ușor.

În plus, bicarbonatul este un material 100% natural și biodegradabil. Prin urmare, este ideal pentru a face un șampon natural care să respecte mediul și părul. În cele din urmă, bicarbonatul de sodiu este foarte ieftin și ușor de găsit: un șampon de casă disponibil tuturor.

Bicarbonat de sodiu pentru mancarimile scalpului: cum sa il folosesti

Bicarbonatul de sodiu și părul merg mână în mână atâta timp cât sunt bine folosite. Pentru o utilizare rapidă și ușoară, puteți adăuga o linguriță de bicarbonat de sodiu la șamponul obișnuit pentru a adăuga prospețime și strălucire părului. Dacă preferați să pariați pe o formulă 100% naturală, vă puteți face propriul șampon cu bicarbonat de sodiu.

Aveți grijă, totuși, utilizat la o doză prea mare sau prea regulat, șamponul cu bicarbonat poate usca părul. Limitați utilizarea bicarbonatului de sodiu la o dată pe săptămână.

Dacă ai părul colorat, bicarbonatul de sodiu trebuie evitat deoarece este un înălbitor natural. Ar elimina colorarea în câteva șampoane sau ar lumina culoarea. La fel, dacă aveți părul fragil, încrețit sau foarte fin, este mai bine să favorizați produsele mai usoare.

Rețetă de sampon cu bicarbonat de sodiu

Pentru a vă face șampon cu bicarbonat de sodiu, există mai multe rețete. Cel mai simplu mod este de a amesteca o parte de bicarbonat de sodiu cu trei părți de apă. Puteți face amestecul într-o sticlă de apă, astfel încât amestecul să fie mai ușor de aplicat. Fără substanțe chimice precum sulfatul, acest șampon nu va face spuma. Nu vă panicați, turnați șamponul cu bicarbonat de sodiu pe păr, masați ușor scalpul si lasati sa actioneze timp de 3 minute. Clătiți cu apă curată.

Se amestecă asadar 1 parte de bicarbonat cu 3 părți de apă. Se toarnă peste păr. Masați ușor. Se lasă să acționeze 3 minute. Clătiți cu apă curată

Bicarbonat de sodiu și oțet de mere: duetul câștigător pentru păr frumos

A doua metodă pentru o acțiune de curățare și hidratare: amestecați 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu un pahar cu apă, pentru a obține o pastă mai mult sau mai puțin fluidă. Adaptați doza de bicarbonat la lungimea părului: 1 lingură pentru păr scurt, 2 linguri pentru păr de lungime medie, 3 linguri pentru păr lung. La fel ca în prima metodă, aplicați pasta pe păr, masând ușor și lăsați să acționeze câteva minute. Clatiti bine.

De data aceasta, nu ne oprim aici: amestecăm 2 linguri de oțet de mere și adăugăm un pahar mic de apă, precum și câteva picături de ulei esențial Ylang-Ylang. Aplicați amestecul pe lungimi și lăsați să acționeze 5 minute înainte de a clăti bine. Acest al doilea amestec va acționa ca un balsam și va completa efectele bicarbonatului de sodiu. Într-adevăr, oțetul hrănește părul în profunzime.

Scalpul este purificat, lungimile hidratate: părul tău își recapătă forța și sănătatea. Nu vă panicați, mirosul de oțet va trece repede, iar uleiul esențial Ylang-Ylang va lasa un parfum delicat.
Adauga un comentariu