Local

Care este starea fetiţei din Vaslui care a fost opărită cu ciorbă şi transportată la Iaşi – VIDEO

Publicat: 02 mart. 2021
Spitalul Sf. Maria din Iași
Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Sf. Maria a transmis astăzi, 2 martie 2021, faptul că starea de sănătate a fetiţei care a fost opărita cu ciorba şi transportată la Iaşi este una bună. Copila a fost detubată şi în aceste momente respiră spontan

Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Sf. Maria a transmis astăzi, 2 martie 2021, faptul că starea de sănătate a fetiţei care a fost opărita cu ciorba şi transportată la Iaşi este una bună. Copila a fost detubată şi în aceste momente respiră spontan.

Tratamentul prescris a fost necesar din cauza instabilităţii hemodinamice.

„Starea fetiţei pe care am primit-o sâmbătă de la spitalul de la Huși este una mulțumitoare din punct de vedere a leziunilor pe care le are. Fetița a fost detubată, respiră spontan încă din cursul dimineții de duminică. Mai mult, medicamentele care s-au instituit din cauza instabilităţii hemodinamice marcate au fost scoase și pacienta este stabilă hemodinamic. Suntem foarte mulțumiți de evoluția până acum sub tratamentul maximal instituit și să sperăm să continuăm în același trend descendent”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spital Sf. Maria din Iaşi.

Fetiţa de 2 ani va fi supusă mai multor intervenţii chirurgicale

Purtătorul de cuvânt al spitalului de copii a menţionat ca fetiţa va fi suspusă unor intervenţii chirurgicale.

„Urmează o serie de intervenții chirurgicale, urmează schimbarea acelor pansamente cu presiune negativă, toate manevrele se vor realiza în blocul operator, considerăm că un alt avantaj este ca copilul este manageriat în partea nouă a spitalului asigurând o încărcătura bacteriană mult mai mică”, a conchis sursa citată.

Doi copii în stare gravă, transferați la Spitalul Sfanta Maria din Iasi după ce s-au opărit cu ciorbă

În data de 27 februarie 2021, doi copii au ajuns în stare gravă la spital din Huși, sâmbăta, după ce, într-un moment de neatenție, aceștia s-au opărit cu ciorbă. Deocamdată nu se cunosc circumstanțele în care a avut loc accidentul.

Copiii au fost transferați de urgenţă la Iași pentru tratament de specialitate. O fetiță în vârstă de doi ani care a suferit arsuri pe peste 80% din suprafață corpului a fost transferată la Spitalul Sf. Maria cu elicopterul SMURD. Băiețelul care a suferit arsuri doar pe 15% din suprafață corpului a fost adus pe cale terestră.

„Un elicopter va face un transfer de la Spitalul Huși la Spitalul de Pediatrie Iași. Pacienta, o fetiță în vârstă de 12 an cu arsuri de la un lichid fierbinte (borș) pe aproximativ 80% suprafața corpului. (Membre superioare și inferioare bilateral, torace anterior, abdomen). Fetița este stabilă hemodinamic, neintubată la momentul actual. Va fi reevaluata de echipa SMURD Iași”, a declarat atunci prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Copilul opărit cu ciorbă a fost transferat la Spitalul de Copii Iași după ce i s-a refuzat refuzul la Bucureşti unde, conform datelor, nu mai existau locuri disponibile la spitalul de mari arși.

Adauga un comentariu