Boli si tratamente

Ce înseamnă dacă resimți durere abdominală în partea stângă și care sunt cauzele ei

Publicat: 01 sept. 2021
durere abdominală în partea stângă
Durerile abdominale localizate în partea stângă nu trebuie ignorate și ar trebui să ne trimită la medic

Se întâmplă uneori să resimțim o senzație acută de durere abdominală, fie în partea stângă, fie în cea dreaptă și nu ne dăm seama ce poate fi. Ei bine, trebuie știut că în cele mai multe cazuri, aceste dureri abdominale sunt cauzate de o acumulare a gazelor intestinale. Și totuși, în anumite situații, când durerea e puternică, aceasta poate fi un simptom al unor afecțiuni mai serioase.

Durerile abdominale joase, indiferent de intesitatea și de localizarea lor, nu ar trebui trecute cu vederea. Astfel, de câte ori simțim și observăm că ceva e în neregulă cu corpul nostru, primul gând ar trebui să ne trimită la medic.

Durere abdominală în partea stângă – de ce apare

Senzația de durere abdominală localizată în partea stângă este un semnal de alarmă pe care nu ar trebui să-l ignorăm. În plus, ar trebui să ne pună în alertă mai ales dacă are următoarele particularități:

  • – durerea e constantă. Această senzație de durere nu ține doar câteva ore, ci ea apare constant sau imediat după ce mănânci.
  • – intensitatea durerii! Durerea care nu este cauzată de acumularea de gaze se simte foarte puternic și nu o poți ignora.
  • – durerea reapare după ce trece efectul medicamentelor. Dacă iei analgezice, ea poate dispărea pentru câteva ore.
  • – nu trebuie ignorată deoarece în stânga se găsesc pancreasul, ficatul și rinichiul stâng. Chiar dacă poate ficauzată de o simplă acumulare de gaze, senzația de durere abdominală localizată în partea stângă ar trebui să ne îngrijoreze. Și aceasta ținând cont de organele situate în acea zonă.

Cauze posibile pentru durerea în partea stângă

În afara acumulărilor de gaze intestinale, una dintre cele mai comune cauze este pancreatita. Iar această afecțiune se manifestă, de obicei, atât de intens încât ai nevoie de spitalizare imediată. Totodată, senzația de durere în partea stângă este foarte puternică, fiind însoțită și de febră, vărsături și palpitații. De asemenea, această durere mai poate fi cauzată și de ocluzia intestinală, adică un blocaj al colonului sau al intestinului subțire. Și în acest caz este vorba de o urgență medicală destul de serioasă, care poate fi însoțită și de vărsături, dar și deshidratare. De asemenea, se mai întâlnesc oboseala şi astenia neexplicate. Atunci când nu se merge la medic, se poate ajunge chiar la starea comatoasă.

O altă cauză a acestui tip de durere abdominală o reprezintă diverticulita, care apare din cauza modului greșit de alimentație. Nu în ultimul rând, și pietrele localizate în rinichiul stâng, atunci când se măresc, pot cauza astfel de dureri abdominale. În această situație, durerea se simte mai mult spre partea din spate. Iar la femei, și chisturile ovariene pot cauza o astfel de durere și ea apare chiar și atunci când ai mâncat puțin. Astfel, în caz de durere abdominală în partea stângă din cauza unor chisturi pe ovarul stâng, alte simptome sunt ciclurile neregulate, senzație de amețeală, vărsături și disconfort abdominal.

Adauga un comentariu