Culinar

Ce plantă îţi taie pofta de mâncare! Cum să o foloseşti

Publicat: 19 iun. 2020

Dacă vrei să urmezi un stil de viaţă sănătos şi să dai şi câteva kilograme jos, fără a avea pofta de mâncare, avem o veste bună pentru tine. Există o plantă, foarte populară de altfel, care taie pofta de mâncare.

Este vorba despre o plantă banală, pe care romanii o folosesc de mult timp în cu totul alte scopuri. Mentă, căci despre ea este vorba, poate fi folosită cu succes pentru reducerea poftelor alimentare, susţin specialiştii.

Potrivit unui studiu reaizat de o echipă de cercetători, aroma mentei scade pofta de mâncare. O echipă de voluntari au mirosit la fiecare două ore ulei de mentă, timp de cinci zile. La finalul studiului, aceştia au spus că pofta de mâncare le-a scăzut simţitor. Din acest motiv, voluntarii au reuşit ca în timpul studiului să consume cu 3.485 de calorii mai puţin decât în mod obişnuit.

Se pare ca aroma puternică a mentei interferează cu senzaţia de pofta de mâncare şi le distrage oamenilor atenţia de la poftele culinare.

Aşadar, dacă îţi doreşti să scapi de pofte şi să nu mai fii tentat să ciuguleşti între mese, miroase la fiecare două ore esenţa de mentă. Nimic nu poate fi mai simplu!

Adauga un comentariu