Razboi în Ucraina

Ce sancțiuni au fost impuse pentru Rusia până acum?

Publicat: 24 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ce sancțiuni au fost impuse pentru Rusia până acum
Cele mai mari sancțiuni împotria Rusiei au fost impuse de la începutul războiului din Ucraina.

Rusia are sancțiuni uriașe pentru că a invadat Ucraina. Într-o sinteză putem spune că sunt cele mai mai sancțiuni din istorie pe care o țară le are. Consilierul pentru securitate a lui Joe Biden a anunțat că președintele american intenționează să anunțe alte sancțiuni în cursul summitului NATO de joi.

Rusia a fost eliminată la început din sistemul bancar internațional SWIFT, iar Mastercard a blocat tranzacțiile rusești. Pe lângă sancțiunile economice, la nivel sportiv sau social, Rusia a fost eliminată mai din toate competițiile internaționale. Este o adevărată lovitură pentru viața socială din Rusia și pentru sportivii ruși care au realizat performanțe mari de-a lungul anilor.

Ce sancțiuni au fost impuse pentru Rusia de la începutul războiului din Ucraina

Sunt așteptate noi sancțiuni conduse de SUA împotriva Rusiei, în timp ce președintele Joe Biden se alătură liderilor occidentali la Bruxelles pentru o serie de summituri. Printre cele mai importante sancțiuni referitoare la Rusia se regăsește limitarea dependenței de petrol și gaze naturale. În trecut au fost discuții cu țările din lumea arabă pentru a suplini necesitatea petrolului pentru Europa.

Iată o recapitulare rapidă a unora dintre cele mai mari sancțiuni care au fost impuse Rusiei până acum:

  • SUA interzic toate importurile rusești de petrol și gaze, Marea Britanie spune că va elimina treptat petrolul rusesc până la sfârșitul anului 2022, iar UE spune că va face Europa independentă de energia rusă „cu mult înainte de 2030”.
  • Țările occidentale au înghețat activele Băncii Centrale a Rusiei – aproximativ 630 de miliarde de dolari (470 de miliarde de lire sterline) din rezerve valutare. A fost, de asemenea, suspendată de la Banca Reglementărilor Internaționale – „banca centrală pentru băncile centrale”
  • Unele bănci rusești sunt, de asemenea, eliminate din sistemul internațional de mesagerie financiară Swift, care este folosit pentru a transfera bani peste granițe.
  • Marea Britanie, SUA și UE au sancționat sute de membri ai regimului rus și oligarhi considerați apropiați de Kremlin – acesta include fostul președinte rus Dmitri Medvedev, ministrul apărării Serghei Șoigu, 386 de membri ai parlamentului rus.
  • Toate zborurile rusești au fost interzise din spațiul aerian din SUA, Marea Britanie, UE și Canada. Marea Britanie a interzis și avioanele private închiriate de ruși
  • Regatul Unit și UE au interzis vânzarea de bunuri de lux de ultimă generație, care includ vehicule, modă și artă de ultimă generație, către Rusia

Firmele private au impus și ele sancțiuni către Rusia

În alt context, sunt sancțiuni şi ale firmelor private. Așadar, pe lângă sancțiunile internaționale, vorbim despre sancțiuni la nivel economic venite din partea firmelor private. Amintim doar câteva dintre ele:

  • Federația Rusă a fost eliminată din toate competițiile internaționale cum ar fi Jocurile Olimpice, UEFA, FIFA, rugby.
  • Nike, Adidas, H&M, Zara dar şi alte magazine şi-au închis magazinele din țară
  • McDonalds, KFC au ieșit de pe piață
  • Onlyfans, Pornhub, Netflix, HBO au închis site-urile

Pe lângă aceste sancțiuni, Rusia a decis să se deconecteze de la rețeaua de internet mondială. Așadar, aceste sancțiuni aplicate Rusiei vor mai fi însoţite şi de altele, lucru care va pune şi în mai mare dificultate viața cotidiană din țară.

Adauga un comentariu