Stiri si curiozitati

Ce vârstă are Dani Mocanu. De ce a fost condamnat cântărețul la șase luni de închisoare

Publicat: 05 mai 2021
Dani Mocanu in varsta de 29 de ani, priveste incruntat stand pe o bordura
Ajuns la vârsta de 29 de ani, Dani Mocanu se consideră o persoană matură, iar de curând și-a anunțat retragerea din activitate dorind să se pocăiască.

În vârstă de 29 de ani, Dani Mocanu a trecut în ultimul timp printr-o perioadă extrem de grea. La începutul lunii mai, manelistul a fost acuzat că incită la ură împotriva femeilor, după lansarea videoclipului „Curwa”. Pedeapsa acestuia a fost extrem de controversată.

Judecătoria Pitești l-a condamnat la 6 luni de închisoare cu executare și va fi nevoit să plătească și o amendă penală de 15.000 lei.

În vârstă de 29 de ani, Dani Mocanu a fost condamnat la închisoare

Un fost membru CSM, avocatul Toni Neacșu, a explicat care este situația în realitate.

„Pentru versurile acestei piese (care din punct de vedere juridic constituie infracțiunea de incitare la ură și discriminare – art. 369 cod penal iar din punct de vedere artistic o mizerie, dar desigur în aprecierea mea personală) artistul a fost condamnat „doar” la o amendă penală de 15.000 lei”, a explicat avocatul.

Toni Neacșu a mai adăugat și faptul că „Judecătoria Pitești i-a dat spre executare efectivă în penitenciar pedeapsa de 6 luni închisoare pentru că nu putea să facă altfel. Cântărețul a săvârșit o nouă infracțiune iar judecătorul, indiferent cât de blând dorea să fie pentru noua faptă, era obligat de legea penală să dispună executarea efectivă în penitenciar a celor 6 luni de închisoare anterioare”.

Câți ani are Dani Mocanu și cine este acesta

Daniel Marian Mocanu s-a născut pe 3 septembrie 1992 la Bradu, în județul Argeș. A urmat cursurile Colegiului Național „Ion C. Brătianu” din Pitești și a jucat la echipa de juniori a clubului FC Argeș Pitești și la echipa de juniori a FCSB.

Cântărețul interpretează un stil pe care acesta spune că l-a inventat și anume o combinație de manele cu trap și rap. Din cauza asocierii sale cu lumea interlopă din România, artistul a fost implicat într-un lung șir de controverse. A fost arestat și pus sub acuzație, în cadrul unei acțiuni organizate de DIICOT Dâmbovița, pentru proxenetism în anul 2017.

Pe 22 noiembrie 2020, manelistul a fost acuzat de cruzime față de animale după ce acesta a publicat un videoclip în care apărea alături de un leu vizibil rănit și subnutrit.

În prezent, Mocanu este implicat din nou într-un nou scandal în urma căruia a fost amendat cu 15.000 lei și condamnat la șase luni de închisoare cu executate.

Sora lui Dani Mocanu cântă și ea

Sora lui Dani Mocanu s-a apuct recent de muzică, însă susține că nu vrea să cânte manele. Diana Mocanu are 14 ani și melodia pe care a lansat-o a dus-o pe primul loc în trending la vremea respectivă.

„Vreau să cânt muzică ușoară”, a spus Diana Mocanu în cadrul unei emisiuni tv.

Melodia lansată de aceasta se numește „Nu mă duc la școală” și are o serie de versuri cel puțin controversate.

„Nu mă duc la școală, că mă enervează/ Vin profesorii la mine și mă meditează/ Și orice profesor cu șpagă mă trece/ Și o să termin anul cu media 10”.

Ajuns la vârsta de 29 de ani, Dani Mocanu se consideră o persoană matură, iar de curând și-a anunțat retragerea din activitate dorind să se pocăiască.

Adauga un comentariu